Streetfood van ChefsproVeggie

Vegetarische of zelfs vega streetfood. Die uitnodiging namen een kleine 20 tal chefs aan om deel te nemen aan de eerste battle van ChefsproVeggie.

Pro Veggie
ChefsproVeggie wil hét digitale veggie inspiratieplatform zijn voor en door chefs. Het is een samenwerking door enkele commerciële partners die professionele koks extra kennis en inspiratie willen geven rond vegetarisch koken. De partners achter dit initiatief zijn onder meer Delifresh (Greenway), Verstegen, Electrolux Professional, Ardo en Alpro. Alle partners leveren op regelmatige basis content voor het platform (recepten, achtergrondinformatie, testimonials, etc.). Door interactieve storytelling willen de partners een professioneel doelpubliek blijven boeien. Met voldoende achtergrondinformatie over vegetarische producten, educatieve en inspirationele tools zoals recepten, foto’s, filmpjes, testimonials, info over opleidingen, workshops en events rond een veggie lifestyle.

Streetfood
Alle chefs uit horeca en grootkeuken werden uitgedaagd het beste streetfood recept uit hun koksmuts te toveren. Daarbij werd uitgekeken naar een veggie of vegan streetfood recept in de brede zin van het woord. Streetfood van voorgerecht, hoofdgerecht en quick lunch tot dessert. Alle professionele koks uit zowel horeca, fastfood, catering als grootkeuken konden aan de wedstrijd deelnemen. Uit de talrijk ingezonden recepten werd een shortlist van 10 recepten samengesteld door de partners van ChefsproVeggie. De 10 recepten werden, aan de hand van het uitgeschreven recept, bereid door een professionele kok en geproefd door een externe vakjury. Uit de 10 recepten werden de 5 beste recepten geselecteerd. Punten werden gegeven op: Smaak, presentatie, originaliteit, gebruik van verschillende texturen, correctheid van de ingrediënten (veggie/vegan), evenwichtig en gezond, correctheid recept, naamgeving, haalbaarheid als streetfood en verkoopbaarheid.

Frank Fol
De beste vijf recepten kwamen van: Steven Jacobs, van het Vac restaurant te Leuven(Vlaamse overheid), Laurence Van Cauter van De Grote Post te Oostende, Margaux Geeroms van veggie catering What The food uit Gent, Floris De Wit van Prorest en Walter Debaetseleer van UZ Gasthuisberg te Leuven. Uit de hand van Frank Fol kregen de winnaars een gesigneerd boek, een goodie bag van Verstegen en een bon om hun kennis nog verder uit te breiden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*