Straks karaffen leidingwater op de tafels van Belgische restaurants?

Leidingswater in een restaurant: hoewel “de Fransen, de Engelsen, de Kroaten, de Israëliërs”,….. eraan gewend zijn, denken de Belgen er niet eens aan om een karaf vragen! Dit zou kunnen veranderen met de Facebook-groep van Sarah Ehrlich, een Engelse vrouw die al 15 jaar in Brussel woont. “We zijn hier de hele tijd geconditioneerd om te zeggen dat het kraantjeswater niet goed is, maar dat is niet waar, het is volledig drinkbaar, het wordt constant gecontroleerd”, zegt Sarah.

Op de facebookpagina heeft zij daarom een Google Maps ontwikkeld met een lijst van alle bars en restaurants die kraanwater aanbieden. Degenen die dat hebben gedaan, maar ook degenen die zich bij het initiatief hebben aangesloten.
“Ik noemde de Exki en Pulp ketens en de volgende dag konden klanten er om kraantjeswater vragen. Deze zaken reageerden onmiddellijk positief”, zegt de Engelse vrouw. En men kan inderdaad spreken van een geslaagde actie, want die spreekt ook de Belgische consumenten en gastronomen aan: 50.000 views en 7.000 fans van de pagina “Gratis kraantjeswater in Belgische restaurants”.
Ondertussen gebeurt het in België: er staan al 250 restaurants, cafés en bars op facebookblog. En dat is nog maar het begin. (rp)

Bron: La libre