Steven Buelens met Lesco terug in Mechelen

Voor, tijdens of na crisissen chef-kok Steven (Stef) Beulens blijft zich aangetrokken voelen door Mechelen. Sedert begin september heeft hij er met Lesco een nieuw restaurant nabij de Vismarkt.

Als er één Vlaamse stad is waar de horeca leeft en beweegt dan is het zeker Mechelen. Minstens éénmaal per maand komt er een nieuwe of vernieuwde horecazaak, zijn er initiatieven om en rond de horeca en weet wel één of andere zaak zich in de schijnwerpers te plaatsen. En die mening deelt ook Buelens. Volgens de chef-kok heeft de stad aan de Dijle alles in zich om een culinaire hotspot te worden. Zijn nieuw restaurant kan daar alvast zeker toe bijdragen.

Terug van nooit weg
Stef Buelens kent Mechelen en de Maneblussers kennen hem. Zijn vroegere horecazaken Kookaburra (Vismarkt), Dorp 5 (Leest) en traiteur Madeleine (Nauwstraat), zijn nog niet vergeten. Meer dan tien jaar terug ruilde hij zijn bakermat voor een opvallend restaurant concept in Wetteren, Lesco. Tijdens de coronacrisis, toen de restaurants noodgedwongen moesten sluiten, keerde hij als overbrugging terug naar Mechelen met een traiteurzaak. Het enthousiasme van zijn vroegere klanten en de kennismaking met het bruisende horeca gebeuren in Mechelen zette hem en zijn team aan om in Mechelen een tweede Lesco te beginnen.

Intiem
Aan de Nauwstraat 5 bijna op De Vismarkt wordt hetzelfde principe aangehouden dan aan de Stationsstraat in Wetteren. Alleen is het Mechelen heel wat intiemer zonder afbreuk te willen doen aan de statige koetsierswoning in de Schelde omgeving. Het stadsconcept Lesco is doelbewust heel klein gehouden want wat gepresenteerd wordt is heel arbeidsintensief. Het menu bestaat immers uit een vijftiental bereidingen volgens het principe ’Carte Blanche’. Het menu is dat van de chef en seizoensgebonden volgens wat de vroegmarkt aanlevert. Eten wat de pot schaft dus. Op vrijdagmiddag en maandagavond is er een beperkter all-in menu. In Lesco Mechelen kunnen 14 (max 18) mensen terecht, deels aan een marmeren toog met zicht op de open keuken. Maar er is ook een gezellig salonnetje en er zijn enkele zittafels. Lesco Mechelen is van donderdag tot en met maandag geopend, telkens vanaf 18.30 uur. Op vrijdag en op zondag kan je er ook ’s middags terecht vanaf 12 uur. Voor alle duidelijkheid, Ook Lesco Wetteren blijft bestaan. Om de twee zaken te kunnen runnen hebben Buelens en zijn vrouw Lies Vanzieleghem in de loop der jaren een professioneel team aan zich kunnen binden dat de nieuwe uitdaging zeker aankan.
Foto by Lesco Team

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*