‘Sterrenkoffiezaken’ van Alain Ducasse brengen de ‘perfecte koffie’ (die iets mag kosten)

De Franse sterrenchef Alain Ducasse verruimt zijn horizon met de opening van koffiebars. Momenteel zijn er al 2 vestigingen van ‘Le Café Alain Ducasse’: eentje in Parijs en één in Londen. Wie daar een kopje echte ‘sterrenkoffie’ wil, moet er wel voor betalen. Voor wat de koffiebar ‘het perfecte kopje koffie’ noemt, betaal je 17.5 euro.

Bonen uit Jemen

De bonen voor de duurste koffie, komen wel uit Jemen. Het management zegt dat de hoge prijs de uitdagingen reflecteert om de koffiebonen te telen, te oogsten, te verwerken en te exporteren vanuit oorlogsgebied en om de telers een eerlijk loon te geven. In ruil krijg je wel een koffie met een ‘perfecte smaakbalans’. De bonen die uit de Jemenitische hooglanden komen, zouden smaaktonen van bergamot, sinaasappel, cacaobonen, druiven, rode bessen en honing hebben.

Het is overigens niet de enige koffie op de kaart. Je kan ook kiezen voor een ‘gewone koffie’ van 2.5 euro. Een koffie met blends uit Costa Rica, Kenia en Ethiopië kost 6 euro. Wie koffie met bonen uit Panama wil, betaalt 11 euro. Wie wil weten hoe een koffie met bonen uit La Réunion smaakt, zal 13 euro moeten ophoesten.