Sterrenchefs openen Hanos Maastricht

Het werd een feestelijke opening met een bourgondisch programma bij Hanos Groothandel in Maastricht. Iedereen kon er proeven van het ruime assortiment en via diverse culinaire platformen inspiratie opdoen. Hiervoor had Hanos diverse gerenommeerde chefs uit de beide Limburgen uitgenodigd, waaronder sterrenchef Ralf Berendsen uit Lanaken.

Team Ralf Berendsen

Berendsen vergastte de genodigden op coquille verse truffel , met aardpeer en gerookte boter. Gelardeerd met een Vouvray wijn. Daarnaast viel er tussen de rekken heel wat te beleven aan hapjes en droogjes, steeds voorzien van deskundige uitleg.

Hanos is de grootste groothandel van 31 vestigingen in ons land en Nederland, goed voor 40.000 vierkante meter horecabenodigdheden oftewel zo’n 100.000 artikelen. Daarbij is er heel wat aandacht voor streekproducten. Denk o.a. aan de wijnen van het Wijnkasteel Genoelselderen. Niet toevallig, want destijds verkocht Jaap Van Rennes zijn cash & carry in Valkenburg aan de totaalleverancier. De relatie is er dus nog steeds.

Joyce en zoon Van Rennes

Met deze zaak focust men niet alleen op Maastricht en omgeving, maar ook op Belgisch Limburg, Wallonië en zelfs Duitsland. In de groothandel is tevens een opleidingscentrum geïntegreerd om eigen medewerkers en horeca gerelateerde scholen op te leiden of colleges te geven. Bij Hanos zijn 350 mensen aan de slag. (JWL)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*