Sterrenchef David Martin (La Paix) experimenteert met cannabis

David Martin van het tweesterrenrestaurant La Paix pakt uit met het nieuwe gastronomische concept Le CannaChef. Dat is een experiment, waarmee er gekookt wordt met cannabis van Nex Gen. De gerechten zijn nog niet verkrijgbaar in het restaurant, maar wel al beschikbaar op privéterrein.

David Martin creëerde een 7-gangenmenu met cannabis van Nex Gen als terugkerend ingrediënt van elk gerecht. De acht gram cannabis die in de gerechten verwerkt waren, zijn geteeld door het Belgisch hennepbedrijf Cannavie, dat legale toepassingen van de cannibisplant produceert. Cannabis wordt door David Martin beschouwd als een nieuw kruid, dat een verrijking kan betekenen voor de keuken. Het exclusieve menu op basis van kan wellicht beschouwd worden als een Europese primeur.

Enkel privé

David Martin mag dit cannabismenu wel nog niet serveren in La Paix. Voedingswaren met cannabis zijn nog altijd verbonden in België. Maar op privéterrein mag het wel. Vandaar dat de kok zijn cannabisgerechten presenteerde bij hem thuis. De sterrenchef experimenteerde met dit concept, omdat hij naar eigen zeggen het stigma dat nog altijd rond cannabis bestaat weg wil halen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*