Sterren voor Vandemoortele mayonaises

Vandemoortele, met hoofdkantoor in Gent, valt twee keer in de prijzen met enkele unieke mayonaises. Het International Taste Institute, een groot panel van professionele smaakexperts, deelde twee Superior Taste Awards uit. Een ster voor de mayonaise met citroen en twee sterren voor haar mayonaise met ei. Vrij van suiker en additieven, maar toch volgens een puur Belgisch recept en boordevol smaak.

Sterren
Bij Vandemoortele was het even feest toen de International Taste Institute twee producten bekroonde met de Superior Taste Award. Vandemoortele kreeg een ster voor de mayonaise met citroen en twee sterren voor de variant met ei. Een straffe prestatie dus, want in de jury zitten zomaar even de meest prestigieuze (sterren)chefs en sommeliers uit méér dan 20 landen.

Clean label
Deze awards zijn een bijzonder mooie erkenning voor Vandemoortele. De onderscheiden producten zijn gebaseerd op een recept waarin enkel de noodzakelijke ingrediënten aanwezig zijn, zonder toevoeging van additieven of suikers. Dat is ook meteen de reden waarom deze mayonaises een clean label hebben gekregen. Voor de huidige consument zijn twee kenmerken heilig: smaak en het minimaliseren van additieven zoals kleurstoffen, suikers, bewaarmiddelen, enz. Bij Vandemoortele weten ze daar gepast op in te spelen door een mayonaise te creëren die optimaal is qua smaak, maar die tegelijk deze additieven mijdt. Daarmee onderscheidt het bedrijf zich ook van concurrenten. En op die manier beantwoordt ze aan de wensen van de bewuste consument.

Authentiek
Om de mayonaise zo authentiek mogelijk te bereiden, gebruikten de ontwikkelaars, smaakmakers, zich louter op de vijf vertrouwde basisingrediënten: koolzaadolie, eigeel, mosterd, azijn en zout. Deze mayonaise zou als het ware zelf in de eigen keuken gemaakt kunnen zijn. De samenstelling is het resultaat van intensieve research gedaan rond de merkperceptie in België. We richten ons dan ook op de Belgische markt. Uit dat onderzoek kwam naar boven dat er een spectaculair stijgende aandacht bestaat voor transparantie rond ingrediënten. Naast gezondheid zijn eerlijkheid en betrouwbaarheid nu ook bepalende factoren geworden. Een positieve evolutie die wijst op een duidelijke mentaliteitswijziging tegenover vroeger waarme Vandemoortele aan de slag kan.

Foto:VDM website

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*