Stella Artois krijgt groen jasje

Het biermerk Stella Artois zal binnenkort niet langer te vinden zijn in de iconische bruine flesjes. AB Inbev vervangt ze door ‘luxueuzere’ groene flesjes. De brouwerij wil hiermee Stella Artois ook bij ons als premiumbier in de markt zetten.

In de supermarkt vind je de nieuwe groene flesjes al in de rekken. Geleidelijk aan zullen de oude, bruine flesjes verdwijnen. Met de verandering wil AB Inbev haar pils Stella Artois ook in België een imago van luxebier aanmeten, die het in het buitenland al heeft.

Prijs verandert voorlopig niet

De pint krijgt met het groene flesje wel een premium imago aangemeten, maar dat gaat de consument voorlopig niet voelen in de prijs. Ook het brouwproces blijft hetzelfde.

Smaak blijft hetzelfde

De kleur van het flesje heeft volgens de brouwerij ook geen invloed op de smaak en de kwaliteit van de Stella Artois. Toch zijn sommige bierkenners hierover eerder sceptisch. Een groen flesje laat iets meer licht door dan een bruin flesje, waardoor de houdbaarheid kleiner. Maar bij bieren zoals pils die snel moeten geconsumeerd worden, speelt dat maar een kleine rol.

Zal consument beïnvloed worden?

Of de Belgische pilsdrinker door de verandering van flesje nu plots gaat denken dat zijn Stella een luxebier is, wordt zeer betwijfeld. Tenslotte drinkt hij zijn pintje nog liefst uit een glas. De kleur van de fles doet er niet zoveel toe.  

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*