Starten in de horeca: laat uw droom niet eindigen in een nachtmerrie


Droomt u ervan om op korte of lange termijn een eigen horecazaak te starten? Of hebt u de stap reeds gezet, maar zit u nog met een aantal vragen? Dan kan Horeca Vlaanderen u helpen met deze startersopleiding, die niet louter gericht is op theorie, maar die ook het accent legt op praktische en haalbare tips. Zo krijgt u een goed beeld van punten die cruciaal zijn bij het opstarten van een horecazaak.

Een greep uit de onderwerpen:

  • De opstartformaliteiten: het vestigingsattest, de nodige vergunningen en verzekeringen.
  • De vormen van ondernemen: uitbating, overname, opstart eigen concept, gedeeld eigenaarschap.
  • De financieringsmogelijkheden: eigen middelen, lening bij een bankinstelling, risicokapitaal, participatiefonds.
  • Juiste definiëring van het concept: wie wordt mijn doelpubliek en hoe bereik ik hen?
  • De Do’s & Don’ts: de juiste look & feel, menu-engineering (aankoop-verkoopkost), juiste communicatiekanalen.
  • Personeelsbeleid: geen of juist veel personeel.
  • Aankoopbeleid: goede leverancierscontracten.

Daarnaast ontvangt u ter plaatse de startersbrochure van Horeca Vlaanderen.

zondag 17 november, 11u00 – 14u00
dinsdag 19 november, 10u30 – 13u30
Skylounge, 1ste verdieping hal 1
Organisatie: Horeca Vlaanderen i.s.m. Unizo
Publiek event mits inschrijving via https://www.horecavlaanderen.be/startersopleidingen

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*