Stadsbrouwerij met horecazaak in hartje Gent

Wie in Gent als bestemming de Botermarkt heeft, komt ofwel in één van de bekende horecazaken terecht ofwel in het Stadhuis. Vanaf midden augustus zal men er ook terecht kunnen in de horecazaak van microbrouwerij Artevelde.

Het gebouw tegenover het Stadhuis waar vroeger enkele stadsdiensten waren in ondergebracht is al vier jaar eigendom van Brouwerij Huyghe uit Melle. Al van bij de aankoop werd de intentie geuit om op één van de centraalste punten van Gent bier te brouwen. Door het plaatsen van een brouwmodule, de lucht- en koelcompressor, een koudwatertank van 2000 liter en 7 tanks (van 1000 en 2000 liter), komt de realisatie van de plannen wel heel dicht bij. Een enorme kraan moest al dat zwaargewicht over de gevels heen, langs een kleine binnenkoer, op hun plaats brengen. Een huzaren stukje dat alvast veel kijklustigen trok. Na de ingebruikname zal de microbrouwerij 1 brouwsel van 10 hectoliter per dag produceren, met een jaarcapaciteit van 2.000 hl. In eerste fase worden drie verschillende bieren aangeboden.

Horeca
De benedenverdieping wordt nog volop verbouwd tot brouwzaal annex horecazaal want in de nieuwste stadsbrouwerij zal men ook kunnen proeven en eten. Het wordt het paradepaardje van de brouwerij uit Melle. “Bier in Gent gebrouwen, voor de Gentenaars, recht tegenover het Gentse stadhuis. Beter wordt het toch niet?” CEO De Laet droomde al van een eigen ‘brew pub’ in het hart van Gent sinds hij in 1985 het bier Artevelde overkocht. Zonder de oorlog in Oekraïne zou het gelukt zijn om tijdens de komende Gentse Feesten al bier te laten vloeien. Maar leveringsproblemen dreigen de opening nog te vertragen. In de bijhorende horecazaak komt een lange toog met tanks vol vers bier, een terras met zicht op het belfort, twee verdiepingen vol tafels, een vergaderzaal en een evenementenruimte. Bedoeling is dat wie de toekomstige horecazaak zal binnenstappen het Artevelde bier echt kan zien, ruiken en proeven. Stadsbrouwerij Artevelde zal zwart en wit kleuren, zoals de officiële kleuren van Gent. Of daar ook plaats zal zijn voor de roze olifant is afwachten tot aan de opening. Momenteel wordt gemikt op midden augustus om de zaak te kunnen openen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*