Stad Gent beslist dat extra terrassen mogen blijven tot april 2022

Cafés en restaurants blijven voorlopig nog dicht, maar op het moment dat ze weer open mogen, staat Gent klaar met een plan. De uitgebreide terrassen mogen blijven staan tot 15 april 2022. Van midden november tot midden april mogen ze weerbestendig gemaakt worden. De terrasbelasting wordt bovendien tot en met eind maart 2021 kwijtgescholden.

Bij de heropstart van de horeca begin juni besliste het stadsbestuur om een tijdelijke uitbreiding van vergunde terrassen toe te staan. Zo kwam er meer ruimte om afstand te houden. Toen was de afspraak dat de tijdelijke, grotere terrassen tot eind september mochten blijven. Die einddatum werd later verschoven naar 15 november 2020. Maar gezien de laatste covid-maatregelen, kiest de Stad Gent nu opnieuw voor een verlenging, en dat meteen tot 15 april 2022. De terrasbelasting wordt bovendien tot eind maart 2021 kwijtgescholden. Nadien bekijkt het stadsbestuur eventuele verdere steunmaatregelen.

Winterproof

Om de terrassen ook in de winterperiode te kunnen gebruiken, kunnen horeca-uitbaters ook overkappingen zetten tot 15 april 2022. Ook terrasverwarming is onder bepaalde voorwaarden mogelijk. Zo moet het om infraroodverwarming gaan die vastgemaakt wordt aan een vaste constructie. Terrasverwarming is ook enkel toegestaan telkens tussen 15 november en 15 april. Horeca-uitbaters kunnen ook kiezen voor verwarmde kussens of elektrische dekens, PuurGent voorziet daarvoor een subsidie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*