Stad Deinze aan de tap

Voor het prachtige wielercafé ‘Het Groot Verzet’ aan de Leie in Deinze is maar geen overnemer te vinden. Stad Deinze heeft dan maar beslist om de zaak zelf open te houden met eigen personeel en misschien af en toe een burgemeester achter den tap.

Geen overname
Voor de zomervakantie van 2017 openden de deuren van Het Groot Verzet, de horecazaak in het stadhuis van Deinze aan de oever van de Leie. Het dienstencentrum Leiespiegel stond er toen twee jaar, maar pas na een jaar werd het pand in concessie gegeven aan drankengigant AB InBev en toen duurde het nog een jaar vooraleer er een uitbater werd gevonden. De vorige uitbaatster baatte de zaak uit tot het einde van de zomer van 2020. Er was corona en er waren de strenge voorwaarden van AB InBev die ondanks de crisis geen duimbreed wou tegemoet komen. In oktober vorig jaar zette het Autonoom Gemeentebedrijf van Deinze de concessieovereenkomst met AB InBev stop en bijgevolg kwam het pand volledig in beheer van de stad zelf. Begin dit jaar deed de stad nog een oproep naar kandidaten die de zaak wilden uitbaten. Aan de inrichting, de ligging, noch aan de huurprijs kan het niet liggen, maar het is een grote zaak met in de zomer een groot terras. De personeel en energiekosten speelden zeker mee maar ook onduidelijkheden rond verplichtingen, afname en bierkeuze hielden potentiële uitbaters tot op heden buiten.

Doe het zelf
Met Radio 2 en Ruben Van Gucht en de Weekwatchers was er tot eind juni nog enig leven in het café maar de vraag naar een permanente opening bleef. De naam en het concept van wielercafé blijven, gelukkig, behouden. Door de zaak zelf open te houden loopt het stadsbestuur wel de huurinkomsten mis maar er zijn ook de opbrengsten. Praktisch gezien wordt er één extra personeelslid aangeworven. De stockage, leveringen en afvalverwerking kunnen ook gezamenlijk gebeuren met Leiespiegel. Het Groot Verzet zal overdag open zijn van woensdag tot en met zondag en je zal er voorlopig enkel drankjes kunnen krijgen. Het Groot Verzet is niet het eerste café dat de stad in eigen beheer zal uitbaten. Aan de overkant van het museumpark werd ook theaterbistro Studio overgenomen door de stad en in sportcomplex Palaestra wordt de cafetaria ook uitgebaat door personeel van de stad.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*