Spermalie zet finalisten in de kijker

De wereld is in de ban van topchefs en hun kookkunst, van maîtres d’hôtel en hun serveer- en versnijdkunst, van barista’s en hun koffiekunst. Om al vroeg jong talent op te sporen, wedstrijdervaring mee te geven en te bouwen aan een toekomst in de sector van de hospitality en gastronomie, worden zowel nationaal als internationaal tal van wedstrijden georganiseerd.

Hotel- en Toerismeschool Spermalie is een vast deelnemen aan talrijke van deze wedstrijden, en is telkens weer vereerd met de successen die de leerlingen en oud-leerlingen boeken in die talrijke wedstrijden. Vandaar dat de school ‘haar’ finalisten in de bloemetjes wil zetten.

Een overzicht van de finalisten een hun prestaties:

  • Bocuse d’Or Commis Challenge: finalist Tuur Mertens (3de plaats)
  • Jong Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux: finalisten Justine Maes (2de plaats Commis)en Bjarne Vermeersch (2de plaats Chef)
  • Cooking Cup Jeunes Restaurateurs d’Europe: Justine Maes (1ste plaats) en Jullie Vandierendonck (1ste plaats)
  • Junior Maître d’Hôtel of Belgium (Georges Samain): Stijn Batsleer (4de plaats en Emma Lagrou
  • 1ste junior voorsnijder van Europa: Audry Vandenbergh (s1ste plaats) en Fleur Commeine (2de plaats)
  • Belgian Junior Coffe Ambassador: Belle Warnez (wedstrijd op 11 maart)

Samen met hun coaches Peter Keirsbilck, Sam Verheecke, Geoffrey De Budt en de coördinator Sabrina Caeckaert, die de teams technisch ondersteunden, is de school bijzonder fier op deze (oud)leerlingen. Ongetwijfeld zijn deze wedstrijden een springplank voor hun toekomst in de hospitality-wereld.

Tijdens onze Open Dag op zondag 15 maart van 10 tot 18 u kunt u de finalisten ook aan het werk zien tijdens hun demo’s in de keukens en restaurants. Ook het volwassenenonderwijs kun je aan het werk zien met demo’s tijdens de Open Dag.

Op de foto: Justine Maes en Bjarne Vermeersch met hun coach Peter Keirsbilck

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*