Sommelier of the Year 2020

De provinciale winnaars ‘Sommelier of the Year’ zijn gekend. Voor de elfde maal organiseerde de firma MEYHUI, specialist voor de gedekte tafel, samen met FOODPRINT en WINTERHALTER, marktleider voor professionele vaatwasmachines, de verkiezing van de “SOMMELIER OF THE YEAR”, dit op maandag 17 februari.

Vanaf deze editie is er een samenwerking met het Sommeliercomité van Club Prosper Montagné. De verkiezing van de ‘Sommelier of the Year’ is geen wedstrijd, maar een erkenning van de beste sommelier van het jaar op het werkveld, die wordt bekroond voor zijn dagelijkse inzet en zijn professionalisme. We spreken dus niet over een wedstrijd maar wel over een verkiezing.

De winnaars per provincie zijn:

West-Vlaanderen: Tom SMET (Castor, Beveren-Leie);   Oost-Vlaanderen: Tom IEVEN (Hof van Cleve,  Kruishoutem);  Antwerpen: Sepideh SEDAGHATNIA (Divin by Sepi, Antwerpen); Limburg: Yaron BAETEN (De Mijlpaal, Tongeren);  Vlaams Brabant: Tom DILLEMANS (Arenberg, Heverlee);  Brussel: Panagiotis KOKALAS (Wine in the City, Jette); Namen: Daniele STICCA (Au Tour du Vin, Eghezee); Luik: Alexandre BEMELMANS (La Villa des Bégards, Embourg);  Henegouwen: Nadia ZIOUI (L’Eveil des Sens,  Montigny-Le-Tileul); Luxemburg: Olivia SAUVAGE (La Fleur de Thym | Houffalize); Waals Brabant: Gaetan POELS (Divino Gusto, Nijvel).

Tijdens de voorstelling van de wedstrijden Eerst Kok van België en Eerste Maître d’Hôtel van België van Club Prosper Montagné op 9 maart 2020 worden de nationale winnaar Sommelier of the Year 2020 en Wine Lady of the Year 2020 bekend gemaakt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*