Sommelier en Wine Lady of the Year

De culinaire vereniging Prosper Montagné heeft tijdens de elfde editie van de verkiezing Sommelier van het Jaar Tom Ieven gelauwerd. Communicatiespecialiste Alice Bown werd ‘Wine Lady of the Year’.

Sommelier
In Campus Ceria te Anderlecht werd de nieuwe ‘Sommelier of the Year’ voorgesteld. Winnaar is Tom Ieven van het restaurant Hof van Cleve in Kruishoutem. Deze verkiezing werd voor de 11de maal op rij georganiseerd door Meyhui, de specialist voor de gedekte tafel, samen met Winterhalter, marktleider voor professionele vaatwasmachines. De verkiezing van de ‘Sommelier of the Year’ is een erkenning van de beste sommelier van het jaar op het werkveld, die wordt bekroond voor zijn dagelijkse inzet en zijn professionalisme. Per provincie werd een lijst van sommeliers samengesteld. Het publiek kon stemmen voor zijn favoriet. Bijna 5000 gastronomen hebben hun stem uitgebracht. De drie sommeliers met het meest aantal stemmen legden op 17 februari een praktische proef af, waarbij hun kennis op gebied van foodpairing, wijn en glas werd getest. Een jury samengesteld uit de oud winnaars nationaal, en de regionale winnaars van het jaar zorgde voor het verdict.

Ieven
Het was het brede publiek dat Tom Ieven naar de finale stemde. Voor de jury was Ievens kennis op gebied van foodpairing, wijn en glas bleek de grootste. Ieven werkt nog maar een goed jaar onder de vleugels van Peter Goossens in het Hof van Cleve, maar de jonge sommelier liet zich in die tijdspanne wel al opvallen. Ook daarvoor liep hij al in de schijnwerpers: toen hij nog aan de slag was in het Antwerpse restaurant ’t Zilte werd hij door de gilde van Belgische sommeliers verkozen tot ‘Best Sommelier of Belgium 2018-2019’. Het is al de derde keer dat Hof van Cleve de Sommelier van het Jaar levert, want in 2010 en 2016 sleepten ook Pieter Verheyden en Mathieu Vanneste de prestigieuze titel al in de wacht.

Wine Lady
Omdat de Club Prosper Montagné ‘het belang van de vrouw in de wijnwereld van vandaag’ erkent, richt de organisatie ook de aparte verkiezing ‘Wine Lady of the Year’ in. Alice Bown werd verkozen omdat ze een wezenlijke bijdrage levert aan de uitstraling van de vrouw in de wijnwereld. De Gentse onderneemster is stichter en zaakvoerster van het gelijknamige communicatiebureau Alice Bown gespecialiseerd in PR, events en marketing rond wijnen & spirits. Bown kondigde, vlugger dan de rijping van een druif, aan haar prijs met plezier te delen met haar twaalfkoppig team.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*