Solidariteitsbijdrage van auteurs voor horecasector

De horeca- en de muzieksector zijn nauw met elkaar verbonden. Horecazaken zijn aantrekkelijker wanneer zij muziek afspelen. Muzikanten vinden vaak een forum in horecazaken, die een belangrijke vorm van inkomsten voor hen vormen. Nu horecazaken door de coronamaatregelen verplicht moeten sluiten, spelen zij natuurlijk geen muziek meer. Vandaar dat er een akkoord werd gesloten tussen Sabam en de horecafederaties.

Wat houdt de bijdrage in?

De Vlaamse, Waalse en Brusselse horecafederaties kwamen met Sabam overeen om een solidariteitsbijdrage toe te kennen aan horecazaken. Deze bijdrage stemt overeen met één maand auteursrechten. In totaal gaat het om een bedrag van bijna twee miljoen euro. Deze som is afkomstig van de rechten van auteurs, componisten en uitgevers. De bijdrage is geldig voor elke horeca-uitbater die al auteursrechten betaald heeft, of deze nog moet betalen.

Hoe vraag je de bijdrage aan?

Je kan als horeca-uitbater deze solidariteitsbijdrage eenvoudig en snel aanvragen via de website van het uniek platform Unisono. De aanvraagmodule zal vanaf 2 mei opengesteld worden. De bijdrage wordt dan in mindering gebracht van je jaarlijkse factuur. Heb je al betaald? Dan krijg je een terugbetaling via een creditnota.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*