Snelle overname voor 't Klooster in De Pinte

Amper anderhalve maand na de uitspraak over het faillissement door de rechtbank is Brasserie ’t Klooster in de Pinte al terug overgenomen. In mei al zou de zaak opnieuw gaan.

Het is Hugues de Breyne die voor de snelle overname tekende. De Breyne is al meer dan twintig jaar een gekende horeca persoon in Gent en omstreken. Het begon allemaal met ’t Patijntje aan de Gordunakaai in 1999 . Daarna nam hij Nenuphar in Afsnee en Café Theatre naast de Gentse Opera over. t’ Klooster is zowat de bekendste horecazaak van De Pinte en ver daarbuiten. De naam is niet gestolen want het pand deed vroeger ooit echt dienst als Klooster. De ligging en het feit dat er niet veel moet veranderen brachten de overname in een snelle beslissende fase. De zaak werd nog niet zolang geleden grotendeels vernieuwd.

70 personeelsleden

Er zijn al twee kandidaat koks maar nu moet de rest van het personeel nog ingevuld worden. Eénmaal dat gebeurd is zullen er zo’n 70 mensen in vast dienstverband werken in de verschillende restaurants van Hugues. ’t Klooster kan onderdak bieden aan zo’n 75 couverts en er is nog een apart zaaltje voor groepen. Op de bovenverdieping zijn er nog drie vergaderzalen. De nieuwe Brasserie ’t Klooster zal zich openstellen voor een groot publiek. Naast klassieke gerechten en een driegangenmenu zal er op de kaart ook plaats zijn voor een slaatje, spaghetti of croque monsieur. In de namiddag een tea room formule maar evengoed plaats voor een drankje en een babbel.