Smakelijke buurtgezelligheid in MosCow

Het is voor niet Gentenaars altijd even opkijken als de tram aangereden komt met als eindbestemming Moscou. Het is echter een woonwijk te Gentbrugge op de grens met Melle en Merelbeke. Vanaf heden is er een extra reden om die wijk te bezoeken want begin april opende er het eetcafé MosCow.

Tussen brouwerij en restaurant
Wat valt er tussenin een brouwerij en een restaurant? Juist een eetcafé. Pedro Degraeve kon zijn naam al zetten onder de succesvolle bierbrouwerij L’Arogante en restaurant Bassin, aan de Bassijnstraat ook al te Gentbrugge. Nu is er dus eetcafé MosCow op de plaats waar het laatste buurtcafé van de wijk zijn centrale plaats verloor. Met de bieren wisten de brouwers al door te stoten tot op menig kaart van gekende restaurants. Vlug gerekend worden één of meerdere van de hoprijke bieren geschonken onder een hemel van 25 verscheidene Michelin sterren. Een trapje hoger dus dan de doordeweekse pils. Hetzelfde verhaal met restaurant Bassin. In amper 3 jaar tijd, en dat midden in corona tijden, wist het restaurant zich met zijn stoofpotjes, wereldse combinaties, lokale en gezonde kaart een plaats te verwerven binnen de lange lijst van verrassende Gentse restaurants. Het uitgebreide aanbod van vegetarische en vegan gerechten maar eveneens van een mooi ambachtelijk stukje vlees of vis werkt de naambekendheid alleen maar in de hand. Variatie is er te vinden in het nieuwe eetcafé van Degraeve en zijn vrouw Gaia Knockaert.

Eetcafé
Met behoud van de sfeer van een buurtcafé maar tevens ook de gezelligheid van een eenvoudige bistro werd MosCow ingericht de Gontrodestraat 176. De buurt is er welkom voor een hapje en een drankje maar de uitbaters kijken ook verder. In de heel ruime omgeving zijn er mensen die iets kwalitatief vol willen drinken of eten zonder daarvoor met een gescheurde geldbeugel naar buiten te stappen.

Drank
Op de kaart staan verschillende bieren, waaronder uiteraard die van L’Arogante, maar ook andere speciale bieren die de voorliefde van Degraeve voor kleine brouwerijen illustreren. Zelfs de alcoholvrije bieren zijn niet doorsnee. Verder op de drankenkaart staat er zelfs Mede, Gentse Picon Vin Blanc en de Vodka van de Gentse Dada Chapel. Geen gewone kaart dus en dat zet zich ook door bij de bar bites en de dagschotels op de kaart.

Smakelijk
Vegan Dim Sum met garni en dip, Hinkelspel Zeewierkaas, en Nachos con pesto met Parmezaan en olijf kunnen alvast de smaakpapillen aanscherpen. Verder zijn er de dagschotels waarbij er steeds keuze is uit vlees, vegan, vegetarisch, vis en vooral veel niet alledaagse smakelijke inspiratie uit de keuken. Bij ons bezoek was dat onder meer met het mes, alla minute, gesneden steak tartaar, steenbolkfilet Meunière, en Vegan Red Thai curry. Hoewel alles pretentieloos en kleinschalig lijkt, is in ieder gerecht de kennis en opleiding van een ‘Groene Poorte’ opleiding terug te vinden. Neem daarbij een grote portie ongebreidelde creativiteit en inspiratie van de dag en je weet dat MosCow niet alleen gezelligheid als troefkaart kan gebruiken maar ook smakelijke kwaliteit.
Foto: ©Jan Vermeersch

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*