Smakelijk West-Vlaanderen

foto:westtoer

Het Provinciebedrijf Westtoer pakt uit met de zesde editie van het culinair magazine ‘Het Lekkere Westen’. 151 chefs presenteren er de gastronomische troeven van West-Vlaanderen. De samenstellers van Het Lekkere Westen merken drie trends op bij de chefs:lokaal, samenwerking en duurzaam.

21 Sterren
Met 21 sterrenrestaurants, 190 restaurants met GaultMillau-notering en tientallen originele adressen vertelt West-Vlaanderen een bijzonder culinair verhaal. De 151 chefs uit de verschillende regio’s opgenomen in het magazine werden geselecteerd door Westtoer en Horeca West-Vlaanderen.

Lokaal en duurzaam
Bij het doorbladeren en lezen valt op dat chefs meer en meer samenwerken om de culinaire troeven van hun streek te promoten. Veelal wordt gekozen voor lokale producten, dikwijls uit de onmiddellijke omgeving en dagvers aangeleverd door lokale producenten. Dat wist ook Michiel Van Colenberghe chef bij ‘De Traagheid’ in Tielt te vertellen tijdens de persconferentie. Hij is opgegroeid tussen de groenten en kent dus ook heel wat lokale groentekwekers, kruidenkwekers, veeboeren en andere producenten die hij regelmatig bezoekt op zoek naar de meest plaatselijke producten. Zo weet hij een band op te bouwen met de lokale leveranciers. Dat lokale aspect probeert hij ook zoveel mogelijk te etaleren in zijn smakelijke creaties. Ook een duurzame werkwijze met aandacht voor milieuvriendelijke aspecten staat vandaag hoog op de agenda van veel restaurants.

Ambassadeurs
De chefs van Het Lekkere Westen profileren zich als echte ambassadeurs voor hun regio. Op de website en in het kleurrijk magazine delen ze hun favoriete adressen en toeristische plekjes uit de streek. Op deze wijze inspireert de actie niet alleen om te gaan eten maar ook om potentiële toeristen Brugge, het Brugse Ommeland, de Kust, de Leiestreek en de Westhoek te ontdekken. Het magazine is leuk en handig om te doorbladeren maar nog meer tips en informatie is terug te vinden op www.hetlekkerewesten.be via de website kan het magazine ook aangevraagd worden. Anderzijds is het magazine terug te vinden in de beschreven restaurants of de toeristische diensten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*