Smaakmarkt

100% West-Vlaams en Lekker Oost-Vlaams organiseerden in samen met EROV, Pom West-Vlaanderen en Inagro een B2B -Smaakmarkt met lokale delicatessen.

Na een vorige editie in Kortrijk was nu de Gentse Ghelamco Arena het decor voor de B2B-Smaakmarkt. Meer dan 70 Oost-en West-Vlaamse ambachtslui toonden er hun delicatessen uit de streek aan een professioneel publiek. Van diervriendelijke hoeve eieren, langs kaas, over bieren van ambachtelijke brouwerijen tot aan pickles, één ding was duidelijk het aanbod was zeer gevarieerd en vooral smakelijk. 300 vakmensen van grootkeukenkoks, langs studenten, koks en horeca uitbaters bezochten de beurs en maakten gebruik van de netwerk mogelijkheden.

Ondernemingskracht
In hun openingstoespraak benadrukten Leentje Grillaert, gedeputeerde provincie Oost-Vlaanderen en voorzitter EROV en Lieven Tack, directeur POM West-Vlaanderen het belang van streekproducten. Een sector die meer dan ooit aandacht kreeg tijdens de coronacrisis maar die ook nu en in de toekomst ten volle moet ondersteund worden. De samenwerking onderling van de verschillende producenten en het lef en de durf om gemeenschappelijk naar buiten te komen voor een professioneel publiek werd aanzien als de kracht van de ondernemers.

Verhalen
Die ondernemers, gekende, maar ook heel wat onbekende namen, brachten niet alleen hun ‘100% West-Vlaams’ of ‘Lekker Oost-Vlaamse’ bereidingen naar voor, achter ieder product zit ook een verhaal. Een verhaal over geschiedenis of innovatie. Een verhaal over herkomst, ambachtelijkheid en kwaliteit. Er werd dus niet alleen geproefd maar ook veel gepraat. Hiermee werd de doelstelling van de organisatoren om zoveel mogelijk schakels in de agrovoeding met elkaar in contact te brengen bereikt.
Foto:©Jan Vermeersch

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*