Sligro neemt Metro over

Het lijkt nu bijna onomkeerbaar zeker, Sligro neemt de meeste Metro-winkels van het noodlijdende Makro over.

Bescherming
Makro Cash & Carry Belgium kreeg midden september van de Antwerpse ondernemingsrechtbank bescherming tegen schuldeisers. Daarop volgde een procedure om de winkelketen volledig of in delen te verkopen. De groep bestaat uit elf winkels van horecagroothandel Metro en zes vestigingen van supermarktketen Makro. Er werken zowat 1.900 mensen. Terwijl er in de vestigingen van Makro een uitverkoop begonnen was met een eerste korting van 20% boog de curator zich over de biedingen die binnen kwamen.

Wie van de drie?
Drie biedingen waren er voor de elf winkels van Metro en één onverwacht (Frans) bod voor de zes Makro winkel. Sligro (-ISPC), Horeca Van Zon en huidig CEO Vincent Nolf toonden belangstelling voor de Metro afdelingen. Maar alleen het bod van Sligro werd dus geaccepteerd. Vincent Nolf, de directeur van Makro Cash & Carry Belgium die had zich aanvankelijk als gemotiveerde partij had opgesteld, deed uiteindelijk slechts een symbolisch bod op de Metro-winkels. Het bod voor de Makro-winkels werd niet weerhouden omdat er grote vraagtekens werden geplaatst bij de geloofwaardigheid van het bod.

55 miljoen
Met meer dan 55 miljoen biedt Sligro op tien van de elf Metro-winkels en maakt het zich sterk dat het alle medewerkers wil overnemen. Zo zouden ongeveer 500 jobs gevrijwaard worden. De Metro-vestiging in Antwerpen-Noord zit niet in het bod omdat die overlapt met de vestiging in Antwerpen. Om diezelfde reden is ook de vestiging in Evergem voor Sligro geen prioriteit. Of de Limburgse horecagroep Van Zon hier nog een rol kan bij spelen wordt waarschijnlijk binnenkort beslist.

Faillissement
De biedingen worden maandag 21 november overgemaakt aan de ondernemingsrechtbank en zouden al worden behandeld op vrijdag 2 december. Schuldeisers en andere betrokken partijen kunnen dan voor of tegen de biedingen pleiten. December lijkt dus hoe dan ook de maand waarin de ondernemingsrechtbank zich zal uitspreken. Volgens een uitgetekend scenario wordt verwacht dat de vennootschap Makro Cash & Carry Belgium na de overdracht van de Metro-activiteiten het faillissement zal aanvragen. De ondernemingsrechtbank zal dan curatoren aanstellen die de nog resterende inboedel van de winkels te koop zullen stellen.

Bron: De Standaard-VRT news

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*