Slachtoffers van aanslagen in Sri Lanka krijgen een gezicht: bekende tv-kok overleden, miljardair verliest drie kinderen

Zeker 290 doden, meer dan 500 gewonden. Dat is de voorlopige dodentol na de aanslagen in Sri Lanka. Bij acht explosies verspreid over het land kwamen buurtbewoners, omstanders en vakantiegangers om het leven. De eerste namen van overleden slachtoffers sijpelen binnen. Onder hen een beroemde tv-kok, een Nederlandse vrouw van 54 en de kinderen van een Deense miljardair.

Wie in Sri Lanka televisie kijkt, kent Shantha Mayadunne vast en zeker. De vrouw is één van de meest bekende chefs van het land en haar kookprogramma op de nationale televisie werd veelvuldig bekeken door de inwoners van Sri Lanka.

“Gebroken harten”

Zowel Mayadunne als haar dochter Nisanga hebben de aanslag niet heeft overleefd. “Shantha was een inspiratie voor vele inwoners uit Sri Lanka. Iedereen had heel veel respect voor haar. Haar verlies zal een groot gemis zijn”, reageert Radha Fonseca, een vriend van de familie.

Ook vrienden en medestudenten van Nisanga reageren verslagen. “Nisanga was heel populair aan de universiteit. Ze studeerde ook even aan de Universiteit van Londen en ook daar was ze heel geliefd. Ze was slim, optimistisch. Toen ik het nieuws hoorde was ik in shock, ik kon niet meer bewegen. Ik heb er geen woorden voor”, aldus Fonseca.

Of de rest van haar familie het heeft overleefd, is nog niet bekend.

Rijkste man van Denemarken verliest drie kinderen

Drie van de vier kinderen van Anders Holch Povlsen, de rijkste man van Denemarken, zijn bij de aanslagen in Sri Lanka om het leven gekomen. Povlsen en zijn vrouw Anne overleefden de terreurdaad wel. Miljardair Povlsen is de eigenaar van kledingketen Bestseller (dat onder meer de merken Vero Moda en Jack & Jones omvat), de grootste aandeelhouder van retailer Asos.com en heeft een geschat vermogen van 7 miljard euro. Bestseller heeft bijna 2.800 winkels in 70 landen en heeft wereldwijd 17.000 werknemers.

Povlsen is ook de grootste particuliere landeigenaar van Schotland. Nog maar enkele dagen geleden had hij aangekondigd dat hij samen met zijn kinderen de Schotse Highlands in ere wilde herstellen.

Bron: Het Nieuwsblad