Skaldu aan de Schelde

Waar vroeger ‘t Veerhuis in Weert (Bornem) was, opent op 8 mei visrestaurant Skaldu de deuren.
Langsheen de Oude Schelde is zaakvoerder Axel Van Steenbergen druk in de weer om alles op tijd klaar te krijgen. Sharing en fruit du mer schotels moeten het visitekaartje worden van de nieuwe zaak.

Axel Van Steenberge studeerde in 2012 af aan hotelschool Spermalie, werkte in verschillende restaurants en begon in 2015 samen met zijn ouders taverne Oud Gemeentehuis enkele meters van wat nu Skaldu zal worden. Axel werkt samen met zijn partner, broer, schoonzus en zijn ouders onder de noemer Horecatoppers. Daar behoort ook naast taverne Oud Gemeentehuis ook Bar Belle in Temse toe. De plannen voor Skaldu lagen net voor de pandemie reeds op de tafel van Axel Van Steenbergen. Maar door corona moest er een nieuw plan opgesteld worden om het project toch te doen slagen. Voor de verbouwingen werd gerekend op de inkomsten van de andere twee zaken. Maar zowel hij als de bank wilden doorzetten. Alle aannemers pasten ook hun planning aan om alles klaar te krijgen met het oog op 8 mei.

Natuurelementen
De naam verwijst uiteraard naar de Schelde. Niet verwonderlijk, want Skaldu is prachtig gelegen naast de Oude Schelde. Vanuit het hele restaurant heb je een mooie kijk op die oude Schelde-arm. Bij de inrichting werd de focus gelegd op het water en de natuur. Vanuit de lichtrijke ruimte is er altijd een zicht op het water. Een boom midden in de zaak versterkt de verbinding met de natuur. Op een bankje rond de boom zit je precies aan het water. Ook op het volledig verwarmde terras spelen de natuurelementen een rol.

Niet alleen vis
Aan de Binnendijkstraat 5 in Weert, zal Skaldu zich voornamelijk richten op sharing-menu’s en op zeevruchten. Een Thaise salade met quinoa, peultjes, rivierkreeft en coquilles of een Griekse salade met verse tonijn roept al naar de zomer. Oester met gepekelde venkel, tataki tonijn met wasabi mayo en carpaccio van holstein zorgen voor het sharing effect evenals Hickory pork Ribs, fajitas met kip en scampi India. Zeetong met botersaus, heekfilet met goudgele rijst en ratatouille of waterzooi van Noordzeevis zullen de visliefhebbers bekoren. Maar ook Angus ossenhaas of een Saltimbocca staan op de kaart. Maar uiteraard is er de fruits de mer royal met kokkels, kreukels, wulken, ongepelde garnalen, kreeft, krab, kingkrab, scheermes, oesters, en bijpassende sauzen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*