SIP prijzen voor Filliers

Op de Amerikaanse Spirit International Prestige Awards — kortweg SIP awards — sleepte stokerij Filliers 6 awards in de wacht, waarvan drie gouden medailles. De naam van de familiestokerij uit Deinze (Bachte Maria-Leerne) is geen onbekende bij de organisatoren van de SIP awards. Ook de voorbije jaren stond de naam al op de erelijsten.

Vijf op vijf
In Irvine, in de Amerikaanse staat Californië, sleepte Filliers dit jaar 6 awards in de wacht. Deze uitslag is het resultaat van een blind tasting door 482 Amerikaanse consumenten. In hun eigen huis kregen ze een greep uit 981 ingezonden internationale spirits. Onderverdeeld in verschillende categorieën stuurde Filliers vijf gedistilleerde dranken in die allemaal terugkeerden met een medaille of een award. De Filliers Classic Dry Gin 28 scoorde goud, Filliers Young & Pure Genever scoorde dubbel goud en Filliers Barrel Aged Genever 8 Y.O. behaalde ook goud. De Filliers Barrel Aged Genever 17 Y.O. ging er met de zilveren award vandoor én kreeg de Innovation Award. De Filliers Single Malt Whisky 10 Y.O. viel twee keer in de prijzen: hij kreeg goud in de categorie van ’Europese Whisky’s (exclusief Schotland en Ierland) en een ‘Best of Class Platinum’, de hoogste medaille in de categorie van ‘Design’.

140 jaar
We mogen hier dan al eens schamper doen over de Amerikaanse leiders en zeker de smaak- en eetcultuur aldaar, met onze gedistilleerde dranken lopen ze aan de overkant van de oceaan dus blijkbaar hoog op. Het moet niet altijd Belgisch bier zijn. Voor Filliers zijn deze prijzen niet alleen een mooie erkenning het is de zoveelste parel op de kroon voor zijn 140 ste verjaardag. Een beloning voor de passie en het vakmanschap waarmee ze dagdagelijks spirits maken.

Foto: Filliers

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*