Sergio Herman maakt samen met Lafosse Kitchen Technology van Molteni fornuis het hart van zijn nieuwe testkeuken

Terwijl Blueness in Antwerpen nog maar net geopend werd, begon Sergio Herman samen
met Lafosse Kitchen Technology uit Gullegem in alle discretie zijn nieuwste project uit te
werken. Een testkeuken in het hartje van Antwerpen van waaruit de recepten voor de
verschillende vestigingen van de Sergio Herman Group, van Antwerpen, Brussel, over Den
Haag … tot in Tokio en Singapore toe, uitgewerkt en getest worden. En eveneens de
keuken voor zijn private dining concept, waar Sergio voor maximaal 24 gasten zal koken.
Met centraal in de keuken, de jongensdroom van Sergio: een Molteni fornuis.

Na de succesvolle samenwerking bij Blueness, was het voor de Sergio Herman Group evident
om ook voor het nieuwe project opnieuw een beroep te doen op Lafosse Kitchen
Technology. Het Gullegemse bedrijf onderscheidt zich niet alleen door het gebruik van
kwaliteitsmaterialen, maar ook door een integrale aanpak. Er wordt samen met de chef een
intensief traject afgelegd waarbij de keuken specifiek naar zijn noden en wensen
gemodelleerd wordt. Lafosse staat daarnaast ook in voor de installatie, de oplevering en de
dienst-na-verkoop. “Eén aanspreekpunt dus voor het ganse traject.”, verduidelijkt Karel
Lafosse, zaakvoerder van Lafosse Kitchen Technology

Ook voor het nieuwe project werd dezelfde filosofie gehanteerd. Alleen was er voor Sergio
Herman deze keer een extra persoonlijke toets. Al van toen hij als kind samen met zijn vader
in de mosselpotten bij Oud Sluis roerde, droomde hij er van om ooit een eigen Molteni
fornuis te hebben. Het summum onder de fornuizen, zeg maar gerust de Rolls-Royce onder
de fornuizen. De functionaliteiten, tot en met de unieke kleur van het fornuis werden
volledig volgens de wensen van Sergio samengesteld.


“Al sedert de jaren tachtig is Lafosse Kitchen Technology de invoerder van Molteni in België”
aldus Karel Lafosse. “Door dit langdurig partnership konden we samen met Sergio naar de
fabriek in St. Vallier, France aan de oevers van de Rhone afreizen om daar het fornuis in
ontvangst te nemen.” “Voor Sergio een unieke kans om de ambachtsmannen die met hart
en ziel aan zijn droom gewerkt hadden, persoonlijk te bedanken.”, vervolgt Karel Lafosse.

Ook de volledige keuken rond het fornuis, tot en met de ventilatie toe werd door Lafosse
Technology ter harte genomen. Geheel volgens het concept en de wensen van Sergio
Herman. Een realisatie waar Lafosse uit Gullegem, dan ook opnieuw terecht trots op is.

Op de foto staat Sergio Herman samen met Benjamin Vandorpe (links) en Karel Lafosse (rechts) van Lafosse Kitchen Technology bij de ontvangst name van het fornuis in de fabriek in St. Vallier,
France aan de oevers van de Rhone. © Chantal Arnts

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*