Seminaries 21 november

Artesis Plantijn – Sustainability in Hospitality

Facts, inspiration & opportunities. Hoe goed scoort de Foodservice en de hotelsector in het bijzonder op duurzaamheidsvlak? Waar kan/moet het beter? Hoe pak je dat aan? Heel veel vragen waar ze een antwoord op brengen:

Presentatie van de resultaten van een onderzoek door Foodservice Community i.s.m. AP hogeschool door Carolien Plevier: hoe ver staan we in België/Vlaanderen?

Duiding bij de aanpak binnen de Radisson group door Sven Wiltink: verder dan spaardouchekoppen!

Duiding bij de supportmogelijkheden van MVO Vlaanderen door Bie De Keulenaer.

· Studenten Bachelor Hotelmanagement AP Hogeschool deden voorbereidend onderzoek en werk, met als doel de hotels van de Radisson Hotel Group nog verder te helpen in het verduurzamen van hun hotel. Hun ruwbouwversie van het businessplan moeten ze live afwerken en fine tunen terwijl een heleboel specialisten-coaches hen faciliteren. En u mag ook mee “triggeren”, helpen, sturen! Het wordt dus een co-creatie event.

· Tot slot presenteren de studenten hun final proposal voor verbetermogelijkheden in Radisson hotels.

~ donderdag 21 november, 09u00 – 14u00 Flex 3 & 4 Organisatie: Artesis Plantijn Hogeschool, in samenwerking met Foodservice Community & Radisson Hotel Group. Inschrijven via http://www.ap.be

Grootkeukencolloquium – Save the planet ?!

Hoe cateraars hun steentje kunnen bijdragen in de klimaatproblematiek. In het klimaatdebat kan de verantwoordelijke voor de catering zeker zijn steentje bijdragen: zowel naar voedselverspilling toe, het hergebruiken van niet vervallen producten, de keuze van verpakkingen en het aanbieden ervan voor recyclage.

Ook het aspect duurzaamheid bij aankoop als criterium gebruiken is in deze materie belangrijk. Net als het focussen op regionale producten, waarbij de “korte keten” zeker in opmars is.

In de marge van Horeca Expo 2019, waar duurzaamheid centraal staat, wordt er op dit congres vanuit de praktijk concrete tips en tricks meegegeven om zowel voor het klimaat als voor de klant stappen in de goeie richting te zetten.

Dagprogramma:

9u00 onthaal en koffie

9u30 Didier Windey – AZ Sint Blasius

10u00 Prof. Dr. Ir. Peter Ragaert – Universiteit Gent

10u30 Liesbeth van Meulder – Rikolto

11u00 Frederik van Dessel – Too Good To Go

11u30 Vragenronde

~ donderdag 21 november, 09u30 – 12u00 Flex 1 & 2 Organisatie: Asforcol/HFDV/RCMB/VGRB/VVG. Publiek event mits inschrijving via Horeca Expo

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*