Seizoensburgers bij Frites Atelier

Frites Atelier lanceert niet enkel een aantal keer per jaar nieuwe frietspecials, daar komen nu ook hamburgers bij die regelmatig van smaak zullen veranderen. Momenteel zijn er drie culinaire varianten waar Sergio Herman zijn signatuur heeft onder gezet.

Aziatisch, Italiaans en veggie
De Crispy Chicken Burger heeft als basis gepaneerd kippenvlees. Dar word op smaak gebracht met hili-garlic, fris gemarineerde gember, miso poeder, wasabi mayonaise en shiso blad. De seizoens hamburger wordt samengesteld met rundergehakt van het Black Angus ras. Bovenop komt een Italiaanse ragú saus, fijn gemalen Parmezaanse kaas, rucola en basilicum en verse aïoli. Voor veggie liefhebbers heeft Frites Atelier een een knapperige aubergineburger met een combinatie van aïoli en harissa, een frisse pickle-mix en fijn gesneden spitskool.

Uitbreiding
Het concept was eerst gefocust op luxe friet en kleine zaken zonder zitplaatsen. Maar al in Gent en Brussel is het bedrijf een nieuwe weg in geslagen met grotere vestigingen, zitplaatsen en een uitgebreider menu. Frites Atelier heeft momenteel vestigingen in Den Haag, Antwerpen, Gent en Brussel. De zaak in Arnhem is in de zomer van 2020 permanent gesloten. De kleine zaak kon naar verluidt niet opereren in een 1,5 meter-samenleving. De vestiging van Frites Atelier in het centrum van Utrecht sloot in oktober 2019. Volgens het bedrijf kwam het concept daar niet meer tot zijn recht. Frites Atelier laat echter weten grotere locaties te willen openen en dat daar al concrete plannen voor zijn.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*