Schone Copains in Dilbeek

Net voordat de man terug naar zijn geschenkenstad trok, dropte Sinterklaas een nieuw restaurant in het centrum van Dilbeek. De Copain startte op als take-away maar gaat nu open als restaurant met gastronomische accenten zonder de essentie van het koken te verwaarlozen.

Succes
Waar vroeger een donut zaak zat, aan de Verheydenstraat, verbouwden Michaël Vollebout en schoonzoon Niels Rooms de zaak , bijna eigenhandig, om tot hun restaurant. De eerste maand was het aanschuiven voor take-away gerechten maar vanaf begin januari kunnen klanten ook aanschuiven aan tafel. Schoonvader en -zoon samen achter het fornuis is niet de klassieke samenstelling om een restaurant te runnen, maar beiden zijn zo op elkaar ingespeeld dat de succesformule als het ware voor het rapen ligt.

Potten ervaring
De 40 jarige Vollebout kan zijn kennis en ervaring van de klassieke keuken en patisserie inbrengen terwijl de 22 jarige Rooms zorgt voor een moderne toets en heel gastvrij is. Beide heren vullen elkaar aan en zorgen soms voor smakelijke verrassingen langs beide kanten. Niels studeerde af aan de Ter Duinen in Koksijde. Tijdens en na zijn studies doorliep hij verschillende stages. Onder meer Likoké van Piet Huysentruyt, El Poblet van Quique Dacosta, en Alain Bianchin staan op zijn lijstje. Sinds twee jaar ben is hij ook chef bij Canapé te Tervuren, de zaak van Jeroen De Pauw. Die job is hij aan het afbouwen om de mogelijkheid te onderzoeken om die te blijven combineren met De Copain. Schoonvader Michaël deed internationale ervaring op als chef in verschillende sterrenrestaurants waaronder La Grenouillère in Frankrijk en ook in de keuken van chef Ducasse in China. Traiteur Papillon in Woluwe was al iets dichter bij huis maar de goesting om een eigen zaak te beginnen bleef ondertussen opborrelen.

Veelbelovend
In De Copain staan beide chefs te werken in een open keuken. “Omdat we niks te verbergen hebben” klinkt het. Alle gerechten worden ter plaatse vers bereid met zoveel mogelijk lokale producten. Op de kaart voor de meeneem gerechten stonden alvast veelbelovende gerechten. Zeebaars tartaar met soja en koolrabi, carpaccio van Sint Jacobschelp, fazant fine champagne of Mechelse koekoek van créme van Morilles klinkt alvast veelbelovend voor de kaart van het vaste restaurant.
Foto: De Copain

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*