Samenwerking van meer dan 20 jaar tussen bpost en Sodexo loopt verder: ‘Sterkte van continuïteit’

bpost tekende zopas een achtjarig contract met Sodexo voor cateringdiensten op 14 sites over heel België, van Neder-Over-Heembeek tot in Antwerpen en Luik. Beide partijen verlengen hiermee een samenwerking van meer dan 20 jaar. “De continuïteit, flexibiliteit en kwaliteit die we aan bpost verzekeren zijn de sterktes van deze samenwerking. We verzorgen maaltijden in keukens waarvan sommige 24/7 geopend zijn en zorgen voor extra support in de drukke eindejaarsperiode”, zegt CEO van Sodexo Michel Croisé. Sodexo zal gradueel inzetten op extra duurzame en digitale initiatieven bij bpost.

Sodexo zet dankzij het hernieuwde contract de catering- en banquetingdiensten verder bij bpost. De samenwerking strekt zich geografisch uit over 14 locaties, zowel in de grote sorteercentra (Charleroi, Luik, Gent, Antwerpen en Brussel) als op kleinere sites. Gemiddeld worden er meer dan 2.200 bezoekers per dag bediend. Gemengde teams waarin mensen van bpost samenwerken met teams van Sodexo verzorgen de catering.

Regionale voorkeursgerechten op het menu

Pakjes en post sorteren en bedelen is een activiteit die de klok rond gebeurt. De drukste periode bij bpost strekt zich uit van half november tot aan Valentijn. Sodexo speelt in op de speciale noden door in te zetten op flexibiliteit en continuïteit. Vorig jaar leidde dit tot het aanwerven van extra medewerkers, vliegende ploegen en de opening van een extra, tweede restaurant op een site.

“Sodexo verzorgt de catering bij bpost dag en nacht. Overdag hebben we een groot team en kleinere ploegen verzorgen de nachtshift. We bieden een kwalitatief aanbod met voor ieder wat wils en mét aandacht voor regionale specialiteiten. Zo staan de Luikse balletjes in Luik bijvoorbeeld permanent op het menu. We houden graag rekening met hun voorkeuren om de werknemers van bpost tevreden te stellen”, zegt Marc Moorkens, Client Relation Manager van Sodexo bij bpost.

“We bestendigen de samenwerking met Sodexo: ze begrijpen onze uitdagingen en hun oplossingen sluiten aan op onze behoeften” zegt Veerle Van Mierlo, woordvoerster van bpost.

In het cateringaanbod is de klassieke keuken goed vertegenwoordigd, met soepen, broodjes, warme en koude schotels, desserten en warme snacks (croques, panini’s…). Daarnaast is er ook aandacht voor nieuwe foodtrends en voor vegetarische gerechten. Sommige restaurants zijn bijna de hele dag en nacht door open om te kunnen beantwoorden aan de noden van de werknemers van bpost.

 Nieuwe initiatieven tegen voedselverspilling en digitalisering

Een belangrijk element in de hernieuwde overeenkomst is de extra aandacht voor duurzaamheid. Sodexo lanceert zijn WasteWatchprogramma bij bpost, waarbij elke gram afval (van overproductie, tot schillen of een restje op een bord) gewogen wordt. Door duidelijk in kaart te brengen welk type afval op welke momenten geproduceerd worden kunnen er heel concrete stappen gezet worden om voedselverspilling tegen te gaan.

De HACCP-risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen wordt omgezet naar een digitale versie. Alle noodzakelijke gegevens met betrekking tot voedselveiligheid zullen gefotografeerd en digitaal gearchiveerd worden in een applicatie. Hierdoor verdwijnt het klassieke archiveringssyteem op papier.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*