Runxter bier van Donbosvalk

Gooi de namen van Kristof ParDON, Roel BOSmans en Dirk VALKenborg samen en zij vormen brouwerij Donbosvalk. Niet alleen de namen zijn van tel maar zeker de drie personen erachter die gepatenteerde liefhebbers zijn van het gerstennat. Met hun brouwerij (lees proeflabo) en de bieren die er uit voortvloeien hoopt het trio een leemte in de biermarkt op te vullen.

Durf en smaak
Het idee om bier te brouwen kwam er nadat de mannen rond de toog vonden dat de huidige biersector wat te weinig durf toont . Zonder daarbij van een hoge toren te willen blazen ervaren de bierliefhebbers veel te vlakke smaakprofielen. Dat willen ze doorbreken en bier creëren dat mensen bijeenbrengt, waarover gesproken wordt en vooral, dat zijzelf ook lekker vinden. Al twee jaar is het trio aan het experimenteren en proeven in hun proeflabo. In die tijd kwamen een aantal biertjes uit de kraan maar niet steeds met het gewenste verkoopbare resultaat.

Runxter
Na talrijke proeverijen, testen en discussies ging het gerst aan de Brouwerslaan (kan het toepasselijker ?) te Runkst-Hasselt plots oplichten. Het eerste te commercialiseren bier ‘Runxter’ vloeide uit de proefketel. Het is een blond bier geworden met hoppige accenten en een rijke neus. Uit het glas komen unieke smaken, geïnspireerd door authentieke en lokale ingrediënten. Het nieuwe streekbier heeft een pittig koolzuurbittertje in de afdronk en eindigt met een rokerige toets.
Van het proeflabo ging het met Luc Festjens naar brouwerij Den Toetëlèr die garant staat voor een constante kwaliteit van een ambachtelijk en lekker product. Jan Quintiens (Qwinn) zette zijn naam onder het log en het etiket. Mede dankzij de sanwerking met de brouwerij is Runxter al te verkrijgen in de enkele supermarkten en horecazaken in en rond Runkst-Hasselt. Hoe groot het succes zal worden is nog even afwachten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*