Rum uit Limburg met ambitie

Cavalieri Rum is het geesteskind van Limburger Lucas Hendrix. Luc Vannitsen van het bestaande merk Cavalieri Gin, omarmde het initiatief en zal de rum op de internationale markt brengen.

Geen Hendrix
Lucas Hendrix een rechtenstudent aan de UHasselt en ondernemer heeft een bijzonder smakelijke rum ontwikkeld, die hij overal ter wereld in de markt wil zetten. Bij de keuze van de naam legde hij een geslepen associatie: Hendricks Rum… Het zou meteen overal deuren openen, want de link naar het wereldwijd gekende ginmerk Hendrick’s, was zo klaar als een klontje. Maar als juridisch expert in spé had hij ook zijn bedenkingen over de mogelijke gevolgen. En dus werd Luc Vannitsen ingeschakeld, al jaren ervaring met de internationale markt van geestrijke dranken. De man achter het kookatelier ‘Hoenger’ in Diepenbeek verkoopt zo’n 24.000 flessen per jaar Van zijn Cavalieri Gin aan liefhebbers in heel Europa.

Breed internationaal publiek
Het aanvankelijke idee om de nieuwe rum Hendricks te noemen werd afgevoerd en vervangen door Cavalieri Rum. Door die naam kan bedenker Hendrix meegenieten van het succes van de gin. Zo bestaat er dus voortaan, naast de Cavalieri Gin in 3 smaken, ook een exclusieve rum, die naar een recept van Lucas Hendrix, in Limburg wordt gemaakt. De basis van het nieuwe drankje verwijst naar de Jamaicaanse stijl. De ingrediënten zijn maldon zeezout, kaneel, gember en caramel. Er werd bewust gekozen voor een alcoholpercentage van 38°, wat de rum breed toegankelijk maakt, en vermijdt dat hij gaat prikken in de keel. Met zijn zachte, maar uitgesproken smaak, gecombineerd met een zoete geur wordt gemikt op een breed publiek. De gin en rum van Cavalieri zijn trouwens niet alleen per fles te koop, maar kunnen ook in grotere volumes gepersonaliseerd worden om als relatiegeschenk te verdelen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*