Ruben Lamiroy is ‘Eerste Kok van België 2021’ en Sam Verheecke wint de wedstrijd ‘Eerste Maître d’Hôtel van België 2021’

De Prijs Prosper Montagné werd op 5 oktober voor de 68ste maal georganiseerd door Club Prosper Montagné. Tijdens dit jaarlijks culinair topconcours – dat doorging in Hotelschool Spermalie – wordt op zoek gegaan naar ‘s lands beste talent in de keuken. Ruben Lamiroy, sous-chef in restaurant De Koolputten in Waasmunster, sleepte de titel ‘Eerste Kok van België 2021’ in de wacht. De prijs voor ‘beste keukencommis’ gaat naar Senne Beldé, die Ruben Lamiroy bijstond. Sam Verheecke van hotel- en toerismeschool Spermalie in Brugge werd uitgeroepen tot ‘Eerste Maître d’hôtel van België 2021’. De ‘beste zaalcommis’ is Anna Maria Bulcke. 

De andere finalisten van de chefswedstrijd waren Fabian Bail, chef van restaurant Paul de Pierre in Etikhove, private chefDiego De Baets, Stijn De Smet, sous-chef van restaurant Blunch in Zele en Christophe De Meur die achter het fornuis staat van de Brusselse residentie van de ambassadeur van Groot-Brittannië.

De finalisten moesten 3 gerechten klaarmaken: als voorgerecht een klassiek gepocheerd ei met noordzeekrab en artisjok, als hoofdgerecht Mechelse koekoek en kalfszwezeriken en als dessert een warme appelbereiding.

Ferdy Debecker van restaurant Eyckerhof in Bornem, was ambassadeur van deze 68ste editie van de Prijs Prosper Montagné. Peter Goossens, provoost van de Keukenchefs, stond in voor het goede verloop van de wedstrijd.

Eerste Maître d’hôtel van België 2021
Sam Verheecke werd ‘Eerste Maître d’hôtel van België 2021’. De andere finalisten waren Esrä Cayir van Restaurant Pur Boeuf in Berlare, Simon De Tavernier van Le Château Du Mylord in Ellezelles en Antoine Dubois van Hostellerie Gilain in Sorinnes.  

De zaalmeesters werden beoordeeld op o.a. hun voorkomen, talenkennis en organisatietalent, hun kennis inzake de etiquetteregels, het correct noteren van een telefonische reservatie, de ontvangst van de gasten, het opdekken van een tafel, het aanbevelen en serveren van dranken, de vaardigheid om een menu vlot te kunnen aanpassen, de kennis inzake Belgische kazen, en allerhande versnijdingen en verschillende diensten kunnen toepassen.

Laurence Rigolet-Wynants van het Brusselse restaurant Comme Chez Soi was Ambassadrice van de wedstrijd ‘Eerste Maître d’hôtel van België 2021’.

Op de foto: Ruben Lamiroy (links) en Sam Verheecke (rechts)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*