Romé vervangt Palinghuis

Waar vroeger Het Palinghuis was in Waasmunster werd Romé Dining geopend. Grenzend aan het natuurgebied, naast de meander van de Durme wil Romé gaan voor Old-fashioned, ouderwetse gebaren, vriendelijke en nauwkeurige bediening. Op de kaart klassieke producten met een bepaalde sexiness.

Samen één doel
Het zijn Griet Van Nieuwenhove en Roel Moyson die tekenen voor het nieuwe restaurant aan de Palingstraat te Waasmunster. Het pand dateert al van midden de jaren 1700 en kent een rijke traditie als café-eethuis. Beiden runden ze tien jaar lang restaurant Barleys op de Markt in Dendermonde. Daarna deed het koppel de opstart van De Koolputten nabij de Mirabrug. Vervolgens hebben ze talrijke horecazaken helpen opstarten, waaronder ook pop-uprestaurants en golfclubs, maar uiteindelijk begon het toch terug te kriebelen om samen een eigen restaurant te openen. “Voor mij is er niks mooier om samen met je partner aan hetzelfde doel te werken. Romé past volledig in dat plaatje”, weet Griet.

Lunch, diner en menu
De naam ‘Romé’ van de nieuwe zaak verwijst naar een Spaanse wijndruif waarvan er binnenkort enkele ranken vooraan de zaak zullen aangeplant worden. In hun nieuw restaurant, binnen een huiselijk maar toch chic kader, wil men kwalitatieve en vooral herkenbare producten in de gerechten naar voor brengen, klassiekers stijlvol gebracht met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Naast de vaste kaart die mee gaat volgens de seizoenen en het marktaanbod serveert men bij Romé ’s middags op weekdagen een lunchformule met voorgerecht en hoofdgerecht. Verder is er het maandelijkse ‘Romé Menu’ met drie of vier gangen en aangepast wijnarrangement. Niet onbelangrijk is dat het restaurant ook op zondag zowel ’s middags als ’s avonds geopend is.

Stijlvol
Romé wil zijn klanten meenemen in een stijl van dineren op een plaats waar ontspanning en gezelligheid samenkomen. Al bij het binnenkomen merkt de gast een mengeling van allure, eenvoud en zorgeloosheid in een nonchalante stijl. Dat reflecteert zich ook op de kaart. Ceviche van wilde zeebaars met granny smith en tosazu of open ravioli van kreeft met chutney tomaat en bisque, eventueel met kaviaar. Aan tafel bereide steak tartaar of Holstein ribeye met gebroken peper en afsluiten kan met vers vanille-ijs met slagroom, gezouten caramel en pecannoot of een kaasbord. Het zijn maar een paar voorbeelden waarmee de stijl en klasse geïllustreerd wordt. Romé biedt bovendien ook een transport service aan voor alle klanten die dit wensen. Opgehaald worden en/of naar huis gebracht worden, kan een avond nog nét iets aangenamer maken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*