Roger van Damme neemt iconische Désirée de Lille over

copy RV

Tegen eind 2019 krijgt het Antwerpse Désirée de Lille een nieuw creatief brein in de keuken. Sterrenkok en patissier Roger van Damme zal dan het bekende icoon van de wafels, pannenkoeken en smoutebollen overnemen.

De zaak zal onder de noemer ‘Désirée’ verder gaan. Zonder de traditie te doorbreken krijgt de zaak een typische van Damme-signatuur. “ We zullen de rijke geschiedenis van deze iconische zaak in Antwerpen in ere houden maar tegelijkertijd een totaal vernieuwd concept neerzetten.” Garandeert van Damme. De sterrenchef zweert trouw bij de klassiekers die er nu al worden geserveerd, maar zal er ook meer plaats maken voor het verfijndere werk en zelfs take away. Het stond in het beslag geschreven dat van Damme terug een tearoom zou openen. Zelf verklaart hij dat het altijd zijn droom was om zijn patisserie en chocolade creaties op een geschikte plaats in een unieke ruimte te ontplooien. Hij is dan ook enorm trots met zijn nieuwe locatie die wel nog een grondige metamorfose moet ondergaan.
Tradities blijven

De gasten zullen in de Antwerpse Schrijnwerkersstraat nog steeds kunnen genieten van de zoete klassiekers die ook op de menukaart prijkten bij Désiré de Lille. Denk aan wafels, pannenkoeken, oliebollen, ijs en ook de iconische lacquemants die zeer bekend zijn bij het Antwerpse publiek. Maar in zijn nieuwe concept wordt ook plaats gemaakt voor een verfijnde zoete en hartige high tea in een uniek en mondain kader. Het assortiment van de Désirée boutique zal bestaan uit allerlei desserts, patisserie en ontbijt. Geen tijd om ter plaatse te degusteren? Dan zul je makkelijk alles kunnen meenemen met de handige take-away shop.

Interieur

Dieter Vander Velpen Architects maakte reeds een visualisatie over hoe het nieuwe interieur er zal uitzien. Zo zal Roger zijn liefde voor Parijs subtiel door laten sijpelen in de zaak. Er wordt rekening gehouden met de beginjaren van de zaak, die stamt uit 1903, met enkele herkenbare nuances uit haar rijkelijke verleden. Het adembenemende interieur dat er zit aan te komen kan best omschreven worden als een hedendaagse interpretatie van Désiré de Lille met Victoriaanse en Franse elementen die mee zorgen voor de internationale allure van Roger van Damme zijn nieuwe établissement Désirée.