Roeselare trekt ten strijde tegen sigarettenpeuken

Samen met de lokale horeca en studenten van de Hogeschool Vives trekt Roeselare ten strijde tegen sigarettenpeuken. Daarvoor worden de komende weken 17.000 peukenhouders verdeeld in de 180 horecazaken. De bedoeling is om de peukenhouders in de toekomst te koop aan te bieden.

Het initiatief kadert in de netheidscampagne, die de stad sinds enkele jaren gelanceerd heeft. Met de anti-peuken campagne wordt een versnelling hoger geschakeld. Door het rookverbod is het probleem groter geworden omdat veel mensen buiten roken en hun peuken op de grond gooien.

Peukenhouders

De enige oplossing is om de peuken op een correcte manier weg te gooien bij het restafval. Daarom gaat de stad 17.000 peukenhouders verspreiden in de Roeselaarse horecazaken. Eens de voorraad op is, worden deze zakjes te koop aangebonden voor 1 euro. De peukenhouders worden geproduceerd door het bedrijf Coop, die ze al verdeelt in landen als Japan en de VSA, waar je ze vindt in de Nationale Parken. In ons land is Roeselare de eerste stad die ze gebruikt. Na het ledigen van de peukenhouder kan je ze uitwassen en nog enkele maanden hergebruiken.

Vives

Ook de studenten van Vives steunen het initiatief van de stad. Voor een schoolproject hebben ze de onderneming Smokebag Company opgericht, waarmee ze ook de peukenhouders verdelen. De studenten gaan zich voornamelijk focussen op het uitgaansleven.  

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*