REVOR GROUP naar Kuurne verhuisd

Een aanwinst voor het Industriepark van Kuurne, de West-Vlaamse regio en de Belgische (meubel)industrie: de 3 bedrijven van de Revor Group zijn verhuisd naar een bedrijfscomplex van 50.000 m² in Kuurne.

Met deze verhuis is een investering van 17 miljoen euro gemoeid. En komt de acute vraag naar tientallen extra mensen personeel naar de regio! Daarom heeft de Stad Kuurne het familieconcern uitgeroepen tot ‘HET bedrijf van het jaar 2018’.

De Revor Group staat met een omzet van zo’n 40 miljoen euro in de Top 5 van de Belgische slaapcomfortindustrie. Het concern bestaat uit Revor Bedding, Styldecor Luxury Beds en sinds 2007, Jaritex. Met name deze laatste fusie maakte een centralisatie van alle bedrijfsactiviteiten dringend noodzakelijk. (De 3 merken blijven gehandhaafd.)

Architecturale mix

Jaritex uit Ingelmunster, Revor Bedding uit Meulebeke en Styldecor uit Lauwe hebben uiteindelijk de perfecte locatie gevonden: in Kuurne, op het voormalige bedrijventerrein van tapijtweverij Prado, pal aan de noordelijke Ringweg. Het perceel beslaat 50.000 m², waarvan 40.000 m² bedrijfsgebouwen.

Het prestigieuze project is een geslaagde combinatie van renovatie en nieuwbouw. “Vooral de oude loods van Prado is een pareltje uit ons industriële patrimonium. Het is een monument uit de gloriedagen van de Vlaamse tapijtindustrie. Dat wilden we absoluut behouden, al was nieuwbouw wellicht gemakkelijker en goedkoper geweest. De leegstand en het verval waren eigenlijk te erg voor woorden. Dat is nu geschiedenis. We gaan voor een nieuwe, succesvolle toekomst.” Aldus de twee eigenaren Jan Maes en CEO Tom Verstraeten.

In de nieuwbouw bevindt zich o.a. de stijlvolle showroom van 1000 m² ─ als het ultieme visitekaartje van de 3 merken. Hier wordt duidelijk hoe complementair en gediversifieerd de collecties zijn. Matrassen, boxsprings, lattenbodems, beddengoed in alle stijlen en prijzen, voor ieder wat wils. Dat is de kracht van de Revor Group.   

Mega-project

Op 15 december 2017 is de eerste steen gelegd; op 21 januari 2019 was de Revor Group 100% operationeel op de nieuwe bedrijfslocatie.

“De verhuizing van de 3 bedrijven naar Kuurne is geen sinecure geweest. Denk alleen maar eens aan het machinepark en de digitale infrastructuur. Dit was ook het moment bij uitstek om het productieapparaat te moderniseren. Ere wie ere toekomst: CEO Tom Verstraeten en manager operations Gunther Hombecq hebben het gigantische project van begin tot einde, in goede banen geleid.” Benadrukt Jan Maes.

 
Extra personeel

De heren zijn bijzonder te spreken over het personeel. “Alle 166 medewerkers hebben en bloc de overstap naar Kuurne gemaakt. Daar zijn we als bedrijf bijzonder trots op ─ en geweldig blij mee.”

Logisch, aangezien het concern te kampen heeft met een nijpend personeelstekort.

“Ons uitgangspunt is dat de centralisatie een boost aan de omzet en bijgevolg, aan de regionale werkgelegenheid zal geven. Los daarvan, hebben we al een tijd super dringend behoefte aan tientallen mensen! Dat zorgt voor de nodige problemen, zoals levertijden en service. Die willen we zo snel mogelijk oplossen. Nu is het zaak om deze ─ en de nieuwe vacatures ─ zo snel mogelijk in te vullen.”

Extra innovatief

Door de centralisatie, kunnen Revor Bedding en Jaritex eindelijk maximaal van de synergievoordelen profiteren: qua productie, logistiek, R&D, marketing, etc. Alle bedrijfsprocessen zijn nu gestroomlijnd en geüpgraded. “Daardoor krijgen we nu meer ruimte voor innovatie, op alle vlakken. Dat gaat van (slaap)technische verbeteringen tot een esthetischer design. Maar dat betreft ook processen die de levertijden en de service optimaliseren. We zien de consument slaap-bewuster worden en daarmee de vraag naar ergonomisch verantwoord slaapcomfort stijgen. Daar ligt onze toekomst.”   

Het nieuwe adres: Revor Group, Noordlaan 2, 8520 Kuurne, tel. +32-56 54 12 00