Restaurant Vrijmoed (Gent) is derde beste groenterestaurant ter wereld

We’re Smart® World, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, onthulde vandaag 20 september de beste groenterestaurants ter wereld. La Distillerie uit Luxemburg van chef René Mathieu wint voor de tweede keer op rij de We’re Smart Award ‘Best Vegetables Restaurant of the World’. Restaurant Vrijmoed van chef Michaël Vrijmoed in Gent neemt een mooie derde plaats in de Top 100 van Beste Groenterestaurants ter Wereld. De Belgische ontdekking van het jaar is De Vijf Seizoenen (Brakel). Ook de nieuwste editie van de We’re Smart Green Guide, de gids met de beste groenterestaurants in heel de wereld, wordt vandaag gelanceerd.

Honderden restaurants wereldwijd kregen het afgelopen jaar een bezoek van We’re Smart World. Het team beoordeelt de restaurants op het gebruik van minstens 2/3e groenten en fruit in hun menu’s, maar ook op culinaire creativiteit, ecologische voetafdruk en aan de hand van sociale criteria. De beste groenterestaurants worden beloond met 1 tot 5 radijzen in de We’re Smart Green Guide. De We’re Smart Awards zijn de kers op de taart en belonen elk jaar een aantal toprestaurants voor hun uitmuntendheid.

Grote winnaar van de We’re Smart Awards in België is restaurant Vrijmoed (Gent) van chef Michaël Vrijmoed. Hij krijgt een derde plaats in de Top 100 van beste groenterestaurants ter wereld. Hij voert meteen ook de Top 10 aan van beste Belgische groenterestaurants.

Restaurant De Vijf Seizoenen van chefs Jonas en Laurence Haegeman in Brakel kaapt de We’re Smart Discovery Award weg, vóór Le Chalet de la Fôret (Brussel) en The Bistronomy (Vilvoorde). Deze award beloont de recentste innovaties op het vlak van groenten en fruit van een aantal toprestaurants.

La Distillerie (Luxemburg) van chef René Mathieu wordt uitgeroepen tot Best Vegetables Restaurant in the World. Het is al het tweede jaar op rij dat hem die eer toekomt. Chef Xavier Pellicer (Barcelona) van het gelijknamige restaurant deed het hem al voor in 2018 en 2019 en is daarmee de eerste We’re Smart Plant-based Untouchable.

Dit is de We’re Smart Top tien van beste groenterestaurants in de wereld:

  1. La Distillerie (Luxemburg – Bourglinster), Chef René Mathieu
  2. De Nieuwe Winkel (Nederland – Nijmegen), Chef Emile van der Staak
  3. Vrijmoed (Belgium – Gent), Chef Michaël Vrijmoed
  4. Piazza Duomo (Italië – Alba), Chef  Enrico Crippa
  5. L’Oustau de Baumanière (Frankrijk – Les Baux de Provence), Chef Glenn Viel 
  6. L’Arpège (Frankrijk – Parijs), Chef Alain Passard
  7. Eleven Madison Park (Verenigde Staten – New York), Chef Daniel Humm
  8. Ricard Camarena (Spanje – Valencia), Chef Ricard Camarena
  9. Humus x Hortense (België – Brussel), Chef Nicolas Decloedt
  10. L’Air du Temps (België – Liernu), Chef Sang-Hoon Degeimbre


Dit is de We’re Smart Top tien van beste groenterestaurants in België:

  1. Vrijmoed (Gent), Chef Michaël Vrijmoed
  2. Humus x Hortense (Brussel), Chef Nicolas Decloedt 
  3. L’Air du Temps (Liernu), Chef Sang-Hoon Degeimbre 
  4. Arabelle (Marcin), Chef Arabelle Meirlaen
  5. ‘t Aards Paradijs (Nevele), Chef Lieven Lootens 
  6. Hof van Cleve (Kruisem), Chef Peter Goossens
  7. Benoit & Bernard Dewitte (Kruisem), Chef Benoit Dewitte
  8. Bon Bon (Brussel), Chef Christophe Hardiquest 
  9. Graanmarkt 13 (Antwerpen), Chef Xavier Van Hecke
  10. L’Air des Sens (Zoutleeuw), Chef David Schulz

Op de foto: de top 10 met Frank Fol, oprichter We’re Smart World

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*