Restaurant Oltra te Outer

Waar vroeger het restaurant De Tafel van 2 was, aan de Bovenhoekstraat in Outer (Ninove) opent chef-kok Jonathan De Geyseleer op 2 september de deuren van zijn restaurant Oltra.

Jonathan De Geyseleer, uit Denderwindeke, genoot zijn opleiding aan hotelschool Stella Matutina te Michelbeke. Daarna volgden heel wat ervaring rijke stage en werkplaatsen. Op zijn CV staan onder meer Kelderman in Aalst, het Spaans Dak in Oud-Heverlee en als patissier ’t Overhamme. Na een kortere periode bij Pand 19 als sous-chef keerde de chef even terug naar ’t Overhamme om later nog aan de slag te gaan bij ‘t Oud Notarishuys. Zijn laatste werkplaats was Just M te Ninove, maar dat restaurant ging onlangs dicht. Al die ervaring en zijn eigen visie op koken brengt de jonge dertiger nu samen in Oltra.

Modern klassiek
De naam voor het nieuwe restaurant vond De Geyseleer zijn inspiratie in geschiedenisboeken. Oltra blijkt Latijn te zijn en de eerste naam van Outer. Latijn mag dan al klassiek zijn, het is net naar die klassieke keuken dat alle gerechten op de kaart verwijzen. Maar die aanwijzing is maar de basis. De jonge chef weet alles af te werken met een persoonlijke, moderne inbreng. Daarbij wordt zeker rekening gehouden met het lokale aspect en rekening houden met de seizoenen. Het moet als het ware het handelsmerk worden van Oltra.

Lunch en menu
Met hamachi begeleid met zeekraal en een curry smaak of rog met basilicum, tomaat en zeevenkel op het menu wordt de belangstelling alvast gewekt. Neem daar nog het smakelijke Livar met solomillo, cevenne ui en courgette bij en Outer met zijn Oltra zal zeker zijn plaats verdienen in het lijstje van culinaire favorieten. Tijdens de weekdagen, en dat vanaf dinsdagavond en op woensdag, donderdag en vrijdag zal Oltra zowel ‘s middags als ‘s avonds open zijn. ‘s Middags zullen er twee lunchen zijn en ‘s avonds zowel à la carte als met drie-, vier- en vijfgangenmenu’s. In het weekend is er geen à la carte, enkel menu.
Foto: by Oltra.be

2 Comments

  1. Wij hebben vandaag met veertien genoten van een overheerlijk vijfgangenmenu met aangepaste wijnen. Alles was meer dan voortreffelijk. Niet één iemand was ontevreden. Een breed smakenpalet zorgde voor de broodnodige afwisseling. De wijnen waren excellent, tot en met de rode dessertwijn toe. De versnaperingen bij de koffie waren ook bijzonder lekker. Het is wel duidelijk dat Jonathan, de chef, niets aan het toeval overlaat en er alles aan doet om zijn gasten te verwennen. Sterk aanbevolen!

  2. Super lunch. Lekker puur en perfecte service. We zochten al lang iets in de streek van ninove waar je geen voorgekauwde brasseriekost eet … hierbij gevonde!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*