Restaurant Huis De Colvenier verkoopt fles wijn van 20.000 euro

Patrick Van Herck van het Antwerpse restaurant Huis De Colvenier verkoopt een fles van 15 liter Château d’Yquem uit 2007. Prijs: 20.000 euro.

Het Antwerpse restaurant Huis De Colvenier heeft een imposante wijnkelder. Om zijn verzameling topwijnen nog groter te maken, kocht eigenaar Patrick Van Herck een zevental jaar geleden drie flessen Château d’Yquem van het topjaar 2007. Nu wil hij er eentje van verkopen.

Correcte prijs

20.000 euro is niet niets voor een fles wijn. Maar volgens de restauranthouder is dit een correcte prijs. Vooreerst gaat het om het topjaar 2007. Bovendien gaat het om 15 liter flessen en zijn er van deze flessen maar 50 exemplaren gemaakt. De fles wijn zit ook nog eens in een originele houten kist met een platina plaat, met daarop nummer 4 van de vijftig. Wie 20.000 euro voor deze uniek fles Château d’Yquem overheeft, moet het restaurant binnen stappen. Patrick Van Herck wil persoonlijk de fles verkopen en doet het niet via een veiling. En de koper kan dan ook nog eens een blik werpen in de wijnkelder.

Deze 15 liter fles is eerder een investering. Wie toch deze fles van deze hemelse zoete wijn wil schenken, doet dit liefst bij een desserts, kazen of een gerecht als ganzenlever met appeltjes.