Restaurant De Roos in Nieuwpoort is klaar om deuren te openen

Ten vroegste pas op 8 juni zouden in België restaurants opnieuw kunnen opengaan. Niettemin is De Roos nu al klaar om zijn deuren te openen.

beMatrix, Standplus en De Roos willen met deze concrete case andere restauranthouders inspireren en aantonen dat een slimme herinrichting van het restaurant met modulaire wanden primordiaal is voor de restauranthouder én de gasten.

Chef Steve D’hoedt licht toe: “Naast lekker vers eten serveren, vind ik ook sfeer en gezelligheid in mijn restaurant ontzettend belangrijk. Mensen komen immers naar hier om te genieten van mijn gerechten én van elkaar. Een kaarsje of bloempje op tafel zorgen voor dat tikkeltje meer maar een sfeervol interieur blijft de basis. Dankzij de modulaire wanden zal ik weldra mijn restaurant kunnen openen, Corona-proof én zonder afbreuk aan mijn concept. Bovendien blijft voor mij de financiële investering minimaal en gespreid in tijd, aangezien ik de wanden simpelweg kan huren.”

Respect voor concept, karakter en sfeer dankzij gepersonaliseerde wanden

De Roos heeft sinds vandaag elf scheidingswanden in zijn restaurant geplaatst, zeven binnen en vier buiten. De modulaire kaders van beMatrix vormen hiervoor een stabiele basisstructuur. Ze zijn snel en eenvoudig te plaatsen, maar de grootste troeven zijn de flexibiliteit en esthetische afwerkingsmogelijkheden.

Standenbouwer Standplus biedt een ruim assortiment onderhoudsvriendelijke invullingen aan, waardoor de look & feel van de scheidingswanden helemaal afgestemd is op het interieur van het restaurant en de wensen van de restauranthouder. Zo zijn de wanden in restaurant De Roos tweedelig: onderaan zit een Palboard paneel met print afgestemd op de (huis)stijl, bovenaan zit transparant plexiglas verwerkt om de openheid te bewaren. De scheidingswanden bieden een extra functionaliteit door ook de menukaart langs beide zijden in het paneel te integreren. Tafel-gasten kunnen op die manier het aanbod ontdekken en een gerecht kiezen.

Door de personalisatie blijft de identiteit van het restaurant bewaard, wat ook de sfeer en gezelligheid ten goede komt. De wanden kunnen onopvallend zijn en dus als het ware opgaan in het interieur; of net zorgen voor een extra catchy accent in het geheel of zelfs cosy corners creëren.

De dikte van de wanden is 62 mm, waardoor kabels eenvoudig weggewerkt kunnen worden en/of extra akoestische isolatie kan geïntegreerd worden.

Door de verplichte sluiting zijn heel wat restaurants gestart met ‘Take Away’. Een service die ze nu blijvend willen aanbieden en dus een vaste plaats vereist in het restaurant. Ook hier kan een gepersonaliseerde modulaire oplossing zorgen voor de perfecte integratie van deze afhaalservice.

Maximale capaciteit en flexibiliteit dankzij modulaire kadersysteem

Het restaurant is met behulp van de wanden opgedeeld in kleinere zones, waarbij men per zone in familiaal verband kan eten. De extra opdeling zorgt voor een minimaal verlies aan beschikbare plaatsen. Pre-corona bood De Roos plaats aan 50 gasten. Door de social distancing maatregelen wordt de capaciteit gehalveerd tot 24 gasten.

Dankzij het plaatsen van beMatrix kaders kunnen alsnog 44 personen op eenzelfde moment tafelen. De modulaire wanden zijn flexibel inzetbaar zodat de tafels kunnen herschikt worden in functie van het aantal gereserveerde plaatsen per tafel. Zo wordt met dezelfde structuur telkens de meest ideale indeling gecreëerd.

Betaalbaar door spreiding in tijd

Voor het ontwerp, de realisatie van de invullingen en de aankleding van de wanden werkt beMatrix samen met standenbouwers zoals Standplus. Zij overleggen rechtstreeks met de restaurant-houder en bieden een oplossing op maat. De scheidingswanden zijn gemakkelijk zelf te plaatsen, of een ervaren stielman kan deze extra service bieden.

beMatrix biedt de mogelijkheid om de basisstructuren te kopen of te huren. Door het huurmodel zijn de kosten voor deze Corona-proof aanpassingen aan de infrastructuur beter betaalbaar. De spreiding in de tijd geeft de restauranthouder meer financiële ademruimte.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*