Restaurant Business online

Restaurant Business is het vakblad voor de restaurantondernemers en de culinaire traiteurs. We belichten in dit vakblad – dat reeds 46 jaar bestaat – de sector in zijn totaliteit. In deze editie zetten we een aantal restaurateurs die zich de voorbije maanden in de kijker gewerkt hebben.

We kunnen niet omheen Lode De Roover, onze Belgische kandidaat voor de Europese halve finale van de Bocuse d’Or in Talinn. Hij won overtuigend de nationale selectie, en mag zich nu met zijn eerste commis Louis Wauters voorbereiden in een totaal nieuw trainingscentrum in Waasmunster.

We hebben ook aandacht voor Abel Demeestere, winnaar van de prestigieuze kookwedstrijd Jong Talent van Les Disciples d’Escoffier Benelux, Jan Audenaert, winnaar van de wedstrijd ‘Viskok van het Jaar 2020’, en Ief Vanhonnacker, die recent wereldkampioen ‘Maître d’Hôtel’ geworden is.

Ook aan het feest is Ter Groene Poorte, dat begin december 2019 het 50-jarig bestaan vierde. We spraken met algemeen directeur Iris Cornette en communicatiemedewerker Daan Vanslembrouck. Ter Groene Poorte omvat niet enkel een hotelschool, maar biedt ook opleidingen voor bakkers/patissiers en slagers, en heeft ook al 20 jaar een Butlerschool. Een unicum qua ‘instituut’ !

In andere artikels hebben we het over de passie van Donald Deschagt (Le Homard et la Moule)  voor zeewier, doen we een culinaire ontdekkingstocht in de ‘gastronomische hoofdstad van Europa’ Krakau, verrassen we met vermout, geven we tips voor een efficiënte terrasinrichting, en brengen we een voorbeschouwing op de beurzen Horecatel (Marche-en-Famenne) en ProWein (Düsseldorf). Om de online versie te bekijken, klikt u hier.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*