Restaurant Boury ontvangt koninklijk echtpaar coronaproof, maar zonder eten

Onlangs was het koninklijk echtpaar te gast in het tweesterrenrestaurant Boury in Roeselare. Koning Filip en Mathilde waren daar voor de gala-avond van de Steunraad West-Vlaanderen van de Koning Boudewijnstichting. Door corona werd het een sobere mini-editie.

Om de twee jaar organiseert de Steunraad West-Vlaanderen van de Koning Boudewijnstichting een gala-avond voor fundraising voor het goede doel. Normaal zou het event plaatsvinden in Roeselaarse Fabriekpand voor 600 genodigden. Ook de koninklijke familie stond op de lijst. Restaurant Boury zou voor de catering zorgen. Maar toen kwam corona roet in het eten gooien.

Puzzelen

Na de lockdown besloten de organisatoren om een mini-editie van het event te organiseren. Door de veranderende omstandigheden is het event verscheidene keren uitgesteld en was het puzzelen om de juiste formule te vinden. Uiteindelijk ging het gala-event door in de tuin van Restaurant Boury, waarop 60 personen present tekenen. Ook koning Filip en koningin Mathilde waren van de partij.

Geen eten en drinken

Door de strenge coronamaatregelen en de richtlijnen vanuit het paleis, moest het event volledig coronaproof verlopen. In de tuin van restaurant Boury werd een tent opgezet, met stoelen die op minstens 1.7 meter van elkaar stonden. Jammer genoeg voor de genodigden, mocht catering niet. Dat betekende dat het team van restaurant Boury de deelnemers geen hapje of drankje mocht aanbieden. Wel konden de genodigden van deze sobere editie van het gala-event genieten van een klassiek concert.

Bourybox

De genodigden kregen wel geen eten en drinken, maar gingen toch niet met lege handen naar huis. Na afloop kreeg iedereen een Bourybox, zodanig dat men in eigen bubbel toch kon genieten van de kookkunsten van de sterrenchef.   

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*