Restaurant Bocuse is 3-sterrenstatus kwijt

Culinair Frankrijk trilt op zijn grondvesten. Het restaurant van topkok Paul Bocuse is na ruim een halve eeuw zijn derde Michelinster kwijtgeraakt. Bijna dag op dag twee jaar na diens overlijden, verliest restaurant L’Auberge du Pont de Collonges in de buurt van Lyon zijn derde ster.

De vermaarde kok Bocuse kreeg zijn derde ster in 1965 in zijn restaurant in Collonges-au-Mont-d’Or en bleef die een recordaantal jaren houden. Begin 2018 overleed Bocuse op 92-jarige leeftijd. 

Toen donderdagavond bekend werd welke vermeldingen er in de gids van dit jaar staan, bleek het etablissement er nog maar twee te hebben. De rode gids wordt in Frankrijk onthuld op 27 januari. Volgens het Franse weekblad Le Point, reisde de internationale directeur van Michelin, Gwendal Poullennec,  donderdagochtend persoonlijk naar Lyon om aan het team van het Paul Bocuse-restaurant het slechte nieuws te brengen.

Het menu in zijn restaurant veranderde door de jaren heen niet erg veel. Volgens Franse media waren de status van Bocuse en de welwillendheid van de makers van de Michelingids er verantwoordelijk voor dat het restaurant zijn drie sterren telkens behield.

Bocuse wordt vooral herinnerd als grondlegger van de ‘nouvelle cuisine’, een kookstijl met lichte en verse ingrediënten in relatief kleine porties. Naast L’Auberge du Pont de Collonges had Bocuse nog een restaurant onder de rook van Lyon waarmee hij drie Michelinsterren behaalde. Daarnaast bouwde hij een imperium op van brasseries en toprestaurants.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*