Restaurant ANDER nieuwe parel met huiselijke sfeer

Op vrijdag 27 oktober openden Arno Depoorter en Hermien Vermeulen de deuren van hun restaurant ANDER in de Potterstraat 15 in Nieuwpoort. Een gepassioneerd duo dat streeft naar een huiselijk gevoel. “We zijn pas tevreden als we onze klanten gelukkig kunnen maken na een heerlijke streekgebonden gastronomische avond”, zegt gastvrouw Hermien Vermeulen.

Afkomstig uit Poperinge waar Arno en Hermien ruim vijf jaar in restaurant Passage in de Veurnestraat de zaak tot ongekende hoogten uitbouwden, trekt het dynamische duo naar Nieuwpoort en zetten er restaurant ANDER op het getouw. “Een nieuwe uitdaging. We zochten iets aan de kust en we vonden uiteindelijk onze droom in de gewezen locatie van M Bistro, dat een ander adres opzocht. We werden meteen verliefd op dit kleinschalig restaurant, goed voor een 14-tal zitjes, annex tuintje en leuk ruim terras”, stellen Arno en Hermien, blij gekozen te hebben voor Nieuwpoort.

VAST STREEK- EN MARKTMENU

Arno Depoorter en Hermien Vermeulen zijn formeel: “Onze liefde voor koken vonden we tijdens onze opleiding aan de hotelschool Ter Duinen in Koksijde, waar we elkaar leerden kennen. We rondden onze studie samen af in 2016 met Wereldgastronomie, gevolgd door stages in enkele vooraanstaande restaurants in binnen- en buitenland. Onze passie leidde ons naar de uitbating van de Passage in Poperinge en nu naar ons eigen restaurant ANDER. We kozen de naam omdat we anders willen zijn dan een ander. We kiezen steevast voor een huiselijk gevoel. We werken met een vast streek- en marktmenu, met keus tussen vis, vlees of vegan. Met de zee in onze voortuin en de polders in het hinterland zitten we uitstekend. Dagverser kan haast niet”, stelt chef Arno, geflankeerd door Hermien, gepassioneerd met een liefde voor wijn. Er is keuze tussen 4-, 5- of 6-gangenmenu, vanaf 60 euro, exclusief wijn.”

Restaurant ANDER, Potterstraat 15, 8620 Nieuwpoort, 0492 76 61 96. Open van woensdag tot en met zaterdag om 19.15 uur. Op zondag open om 12.30 u. Gesloten op maandag en dinsdag. Meer info www.andernieuwpoort.be

Tekst & Foto: Georges Keters

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*