Reserveringsstop voor mei 2021 in Rotterdam

afbeelding:ahoy

Hotels in Rotterdam en omgeving nemen geen reserveringen aan voor mei 2021. De hoteliers rekenen erop dat het Eurovisiesongfestival, dat is afgelast vanwege de corona-virus, volgend jaar alsnog wordt gehouden.

3000 kamers
Wie gehoopt had dat het uitstel van het Eurovisiesongfestival 2020 voor een definitief einde van het festival zou beteken kan die terechte hoop opbergen. Als het van de Rotterdamse hoteliers afhangt gaat het festival in 2021 door in hun havenstad. Nu al houden de hoteliers 3000 kamers vrij voor ‘ergens’ in mei 2021 en nemen ze geen reserveringen meer aan. Dus totdat de exacte data bekend zijn, kunnen er voor die periode nog geen boekingen worden gedaan.

Afwachten
De lokale brancheorganisatie RHC heeft doorlopend contact met de gemeente Rotterdam en de NPO over de besluiten die genomen gaan worden over het volgende Eurovisiesongfestival. Zoals verwacht kwam eerder de mededeling dat de editie in mei 2020 niet door kan gaan vanwege het coronavirus. Dit besluit betekent een flinke strop voor de Rotterdamse horeca- en hotelbranche.

Marathon
Wat er ondertussen waarschijnlijk wel gebeurt is dat hotels de reserveringen van sommige gasten onder voorbehoud hebben doorgezet naar mei 2021. Vooral voor vaste gasten zou dat al plaats gevonden hebben. De hotelbranche ontving overigens al heel wat reserveringen voor eind oktober, wanneer de afgelaste marathon van Rotterdam wordt gelopen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*