Renovatie voor Antwerps Leonardo Hotel

foto Leonardo hotels

Vorige week startte het Leonardo Hotel Antwerpen met een totale renovatie. In april 2020 zouden de werken klaar zijn. De metamorfose van het hotel volgt na de recente uitbreidingen van verschillende Leonardo Hotels in Nederland.

Fases
Noch de buitenkant van het hotel, noch de bestaande kamers hadden de uitstraling die een hotel in Antwerpen nodig heeft. Alle kamers van het hotel aan de Keyserlei in Antwerpen zullen gemoderniseerd worden. Ook de hele benedenverdieping wordt onder handen genomen. Zo wordt de ontbijtzaal naar het gelijkvloers verhuisd en komt er een terras naast de entree van het hotel.
De verbouwingen gebeuren in 2 fases. Tijdens de werkzaamheden in december en januari is het Leonardo hotel Antwerpen gedeeltelijk open. In februari en maart zal de begane grond gerenoveerd worden en zal het hotel gesloten zijn.

Nederland
De verbouwingen kaderen in een algemene opwaardering van de Leonardo hotels, in 2006 opgericht als de Europese tak van Fattal Hotel Group. Begin dit jaar heeft Leonardo Hotels haar grootste flagship, het Leonardo Royal Hotel Amsterdam, geïntroduceerd in Nederland. Ook het Apollo Museumhotel in Amsterdam krijgt een grondige renovatie en zal heropenen als een Leonardo Boutique Hotel. En nu dus ook Antwerpen.

Diamant
Voor de renovatie werd een beroep gedaan op de ontwerpen van Andreas Neudahm, de vaste interieurarchitect van Leonardo Hotels. Voor de Antwerpse vestiging deed hij inspiratie op in het nabijgelegen diamantkwartier. Zo zal er zelfs een ‘Diamant Suite’ gerealiseerd worden tijdens de verbouwingen. Van hoeveel karaat is nog niet duidelijk.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*