Reeds 3.000 Belgische restaurants bieden pick-up-optie aan

In navolging van de verstrenging van de COVID-19 maatregelen, constateert Deliveroo een stijgende trend in de aanbieding van de pick-up optie door restaurants. Een trend waarop Deliveroo kon anticiperen. Inderdaad, sinds het maaltijdleveringsplatform eind februari 2020 de pick-up optie in België aankondigde, maakten reeds 2.967 partnerrestaurants gebruik van de nieuwe afhaaloptie, ook wel bekend als ‘Click&Collect’.

Om restaurants in deze moeilijke periode verder te ondersteunen, heeft Deliveroo haar commissie op deze pick-up optie tot eind november verlaagd tot 0%. Het maaltijdplatform draagt dus de transactiekosten van restaurants die de optie gebruiken en verzorgt ook de after-sales service. Partnerrestaurants genieten zo van meer ademruimte en kunnen ook een grotere waaier aan klanten bereiken: de pick-up optie bespaart klanten immers wachttijd, maar ook geld omdat er geen verzendkosten zijn. De nieuwe afhaaloptie biedt consumenten zo een nieuwe manier om van hun bestelling te genieten.

Keuze uit verschillende formules

Restaurants kunnen dus uit verschillende formules kiezen wanneer ze met Deliveroo wensen samen te werken: bezorging via Deliveroo-koeriers, bezorging met eigen koeriers (Marketplace+) of gebruik maken van de pick-up optie. Zo is bijvoorbeeld in Knokke de pick-up optie wel beschikbaar, terwijl de koerierdienst dit niet is. Onder meer het restaurant Lucy Chang heeft zich reeds geregistreerd om de pick-up optie in de badstad aan te bieden.

Tegenwoordig wint de pick-up mogelijkheid meer en meer aan populariteit en dit niet alleen bij restaurants: Steeds meer klanten kiezen voor de pick-up optie in de applicatie. Dit komt omdat klanten na een dagje thuiswerken graag eens de benen strekken en een frisse neus halen, en liever zelf naar het dichtstbijzijnde lokaal restaurant wandelen om een gerecht op te halen. Het is zo dichtbij dat ze geen tussenkomst van een koerier nodig hebben.

Aziatische en Amerikaanse keuken meest populair

De Aziatische en Amerikaanse keuken zijn het meest populaire onder de Belgen die besluiten om hun maaltijd zelf op te halen. Manhattn’s Burgers in Brussel (Merode en Louise) staan bovenaan de lijst van favoriete restaurants die de pick-up optie aanbieden, gevolgd door PAM PAM Luik, Hawaiian Poke Bowl (Leuven) en The Huggy’s Bar (Luik). KOMO Elsene, The Huggy’s Bar in Jourdan (Brussel) en Les Jours de Damas en Baogo behoren ook tot de meest populaire restaurants.

Na een succesvolle test in Brussel breidde Deliveroo in februari de afhaalmogelijkheid uit naar Gent, Antwerpen, Leuven en Luik. De optie is nu beschikbaar in alle 35 steden in België waar het platform voor de levering van maaltijden actief is.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*