Redders in biernood

Met tijdelijk 10 bieren aan de tap wil de Gentse Dok Brewing Company Nederlandse collega’s steunen tijdens hun lockdown. Een gelegenheid ook om het Belgisch chauvinisme rond bier even aan de kant te schuiven.


Nederlands
Bij Dok Brewing Company kiezen ze er al altijd voor om hun klanten andere bierstijlen en andere smaken te laten ontdekken. Van zuur, fruitig en robijnrood over blond en hoppig tot donker met chocolade- en koffiearoma’s,… En nu dus ook even Nederlandse bieren. En die smaken niet naar kaas.

10.000 liter
De Gentse Dok Brewing Company in Dok Noord is niet alleen een horecazaak maar ook een brouwerij. Om Nederlandse collega’s een riem onder het hart te steken nu daar de cafés opnieuw gesloten zijn werden er een 10-tal bieren van over de Schelde naar de Leiemonding gebracht. Zaakvoerder Dimitri Messian weet wat het is om in coronatijden te moeten werken. Zelf heeft hij al 10.000 liter bier moeten vernietigen.

Geen blijvende invasie
Het feit dat de horecazaken in België, onder bepaalde voorwaarden, wel open zijn willen ze bij Dok Brewing Company gebruiken om het scepticisme rond Nederlandse bieren weg te werken. Net zoals er in de zaak/brouwerij geen traditionele Belgische bieren te verkrijgen zijn, zullen er ook geen traditionele Nederlandse bieren langs de toog voorbijkomen. De bieren zijn van Nederlandse brouwerijen als ‘Kromme Haring’ en ‘Moersleutel Craft Brewery’ of de ‘Kaapse Brouwers’, om er maar enkelen te noemen. De Nederlandse bieren zullen voorlopig 10 van de dertig tapkranen innemen. Wie het liever bij een Gents biertje houdt, kan nog steeds zijn vertrouwde IPA of pils bestellen.

Foto by Dok Brewing Company

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*