RateBeer ranking

De internationale bierwebsite RateBeer.com, maakte de resultaten bekend van de jaarlijkse RateBeer Best Awards. Dit jaar werden maar liefst 24 Belgische adressen in verschillende categorieën bekroond.

Vlaamse Wereldklasse
Ook voor de mensen van RateBeer was 2020 geen gemakkelijk jaar. Maar dankzij een wereldwijd web van bierliefhebbers en kenners hebben ze toch hun jaarlijkse lijst opgemaakt. De quoteringen worden gegeven door een wereldwijd netwerk van bierliefhebbers. De RateBeer-databank telt meer dan 4,2 miljoen recensies inzake 640.000 bieren, meer dan 33.000 brouwerijen en ruim 74.000 cafés, restaurants, brewpubs en drankenhandels.

Vaste waarden
De Gebrande Winning uit Sint Truiden is verkozen tot beste bierrestaurant ter wereld en Café In de Verzekering tegen de Grote Dorst uit Eizeringen (Lennik) is voor de 7de keer op rij uitgekozen tot “beste café ter wereld”. Verandering aan de top zou wel eens goed kunnen zijn om de neutraliteit van RateBeer te bevestigen. In de top 50 van beste bierbestemmingen ter wereld staan trouwens nog 11 Belgische horecazaken.

2 maal Drie Fonteinen
De Sixtus 12 van Westvleteren staat op de derde plaats van beste bier ter wereld. Zenne y Frontera terwijl staat op de vierde plaats terwijl een nominati voor het beste bier van het voorbije jaar ging naar De Schaarbeekse On A Toast ook al van brouwerij 3 Fonteinen. Dat bier kwam uit in de reeks ‘Speling van het Lot’ .

foto: De Gebrande Winning

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*