Qbic Hotels opent hotel in Brussel

Na Londen en Amsterdam, vestigt het Qbic hotel zich nu ook in Brussel. Het concept is ecologisch, duurzaam en biologisch, van het eten dat ze serveren tot het toiletpapier dat ze aanbieden.

Qbic Hotel Brussels opende op donderdag 7 november zijn deuren aan de Paul Spaakstraat 15 in Elsene, adres waar voordien het voormalige Four Points by Sheraton hotel in Brussel gevestigd was. Met het bruisende nachtleven van Flagey en de Louizalaan op wandelafstand is het hotel een mooie uitvalbasis om Brussel te verkennen.

Qbic is het resultaat van veel nadenken, debatteren en schetsen van wat een stadshotel zou kunnen zijn. Qbic is een innovatief boetiekhotelconcept met een focus op ‘giving back to the community‘. Het is de plek om tot rust te komen na een dag hard werken of na vele zintuigelijke indrukken te hebben opgedaan met eten, drinken, fietsen en alles wat de stad waar ze gevestigd zijn te bieden heeft.

Qbic is niet zomaar een hotel. De 148 unieke kamers zijn gebouwd rond de ‘Qbi’, een duurzaam ontwerp dat in elke Mini, Cosy, Fun of Fancy room aanwezig is. Kenmerkend voor de kamers van Qbic zijn de handgemaakte, biologische matrassen en de slimme, waterbesparende inloopdouche met ‘Stop the Water While Using Me’ biologisch afbreekbare toiletartikelen. Enkele cartoons van de avonturen van Kuifje of Nero op het bedhoofd van elke Qbi zorgen voor de meest spannende dromen.

Op elke verdieping kan je pauzeren in The Galley, voor een kop thee of versgemalen koffie van Parlor Coffee, een onafhankelijke lokale koffiebranderij.

Gelijkvloers is er Motley, Qbics bar en restaurant. Je vindt er gezellige zetels en hoekjes, een indrukwekkende bar, een divers aanbod aan gezelschapsspellen en zelfs een suffleboard. Je kan er genieten van een uitgebreid assortiment aan tapasbordjes, hot pots met lokaal vlees van Dierendonck, desserts afgewerkt met Fréderic Blondeel chocolade en Qbics befaamde breakfast of champions, dat uitsluitend met lokale ingrediënten wordt bereid.

Een alternatieve manier om Qbic te ervaren is de cosy cinemazaal en de eco-friendly fitnessruimte met powerless toestellen (vanaf januari 2020).

General manager van het hotel is Bert  Vandewaetere, die heel trots is over make-over  “We hebben tijd, passie en al onze energie geïnvesteerd om met Qbic Brussels in te spelen op de wensen van de moderne reizigers. Als je het huidige hotelaanbod beu bent, dan is Qbic precies wat je zoekt: mooi, duurzaam, betaalbaar en de meest comfortabele kamers die je in de stad kunt vinden. Zoals Qbic vind je er geen twee in Brussel.”

Qbic heeft ook vestigingen in Londen en Amsterdam en opent in 2020 een nieuw hotel in Manchester.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*